Balkan Handball

Letnji Kup Novog Beograda pomera granice

Četvrto izdanje međunarodnog turnira “Letnji Kup Novog Beograda” za mlađe kategorije u organizaciji RK “Novi Beograd”  održava se od 26. do 29. juna u Beogradu. Ove godine na turniru se takmiče dečaci u 5 uzrasnih kategorija (2002,2003,2004,2005 I 2006) i devojčice u 3 uzrasne kategorije (2002,2004 i 2006). Do sada je prijavljeno oko 70 ekipa,  a procene organizatora su da će se ove godine dostići planirani broj  od 120 timova.

            Turnir je za manje od četiri godine postao jedan od najmasovnijih i najjačih međunarodnih turnira u ovom delu Evrope. Svake godine veliki broj učesnika dolazi iz okolnih zemalja međutim organizatori iz godine u godinu pomeraju granice. Prošle godine van evropskih ekipa na turniru je učestvovala ekipa devojčica iz Alžira a ove godine dolazi reprezentacija Koreje.

Interesovanje za ovogodišnji turnir je izuzetno. Svakodnevno pristižu nove prijave.  Pored reprezentacije Koreje na turniru u Beogradu će se naći još mnogo zvučnih rukometnih klubova kao što su Telekom Vesprem, Selekcija Zagreba, Makabi Tel Aviv, Bek Podgorica, Dubrava Zagreb,  Makabi Rishon Lecion, AEK, Dinamo Bukurešt, Hanover iz Nemačke. Pored inostranih ekipa bitno je napomenuti da će se na turniru naći najbolji domaći klubovi, RK Novi Beograd kao domaćin turnira,  Crvena Zvezda, Taurunum, Lavovi, Studentski Grad, SC Voždovac, Rakovica, Metaloplastika, Beograd i mnogi drugi.

     Turnir je ove godine produžen za jedan takmičarski dan. Kao i svake godine organizatori nude bogat program zabavnog karaktera za sve učesnike turnira. Nakon prvog takmičarskog dana zakazana je ceremonija otvaranja turnira nakon koje će se organizovati i žurka za igrače, dok se nakon drugog takmičarskog dana održava veče  za trenere. Ove godine, po prvi put, organizuje se  trenerski seminar sa tri predavanja, a teme će biti posvećene  igračima od 12 do 17 godina, uzrastu koji učestvuje na  turniru. Predavači će biti stručnjaci  sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mladim sportistima. Ulaz je besplatan, a seminaru mogu prisustvovati svi koji žele.

Stari” I “Novi” učesnici

Ponosni smo što već treću godinu za redom imamo iste ekipe iz inostranstva kao što su Vesprem, reprezentacija Zagreba, Maccabi iz Tel Aviva, Bek iz Podgorice, Dubrava, Nes Zionu I mnoge druge… To nam govori da su klubovi zadovoljni organizacijom I kvalitetom turnira s toga su ga uvrstili u klupski kalendar takmičenja. Ono na šta smo takođe ponosni je to što svake godine imamo sve veći broj zemalja učesnica na turniru. Tako da po prvi put ove godine imamo ekipu iz Nemačke (HC Hanover) I reprezentaciju Koreje, Dinamo iz Bukurešta“ – ne krije zadovoljstvo učinjenim menadžer turnira Nikola Maksimović.

            Podsetimo, prošle godine je po prvi put dodeljena nagrada za najboljeg trenera turnira koja nosi ime “dr.prof.Branislav Pokrajac”, legende srpskog i svetskog rukometa. Pored titule za najboljeg trenera biće dodeljene i pojedinačne nagrade za MVP igrača turnira, najboljeg odbrambenog igrača, najboljeg asistenta i najboljeg golmana.

            Turnir podržavaju Rukometni Savezi Beograda i Srbije,  Gradski Sekretarijat za Sport i omladinu grada Beograda. Prijatelji i partneri  turnira su Boreas travel,  I-zeolit, SC Horizont – Barajevo,  jevrejska Opština Beograd, firma Kontraktor d.o.o

One Comment

  1. dzordz

    04/05/2019 at 07:57

    turnir je veliki, sjajan. sala na novom beogradu je spektakularna. zavrsna ceremonija je za nezaborav. prosto da se covek zapita odakle pare za to? a i sudjenje u korist izraelskih ekipa koje svercuju igrace nije za pohvalu. ovi stariji kazu da ni pre nije bilo bolje po tom pitanju. valjda nam je takav sport. ulazemo u rukomet i mi roditelji, vreme, sredstva, i deca, ulazu sebe. pa kako bude.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *