Balkan Handball

Šamot zadržao sastav i ambicije za sezonu 2017/18

U nastupaućoj sezoni ORK Šamot ulazi sa istim ambicijama: zadržati superligaški status a u isto vreme, i promovisati i afirmisati igrače iz sopstvene rukometne škole. Što se tiče promena u igračkom kadru, klub su napustili Marko Živojinović, koji karijeru nastavlja u Češkoj i Nikola Čolović, koji je odbio da produži ugovor sa klubom. Šestoplasirani tim Super lige zadržao je gotovo celu ekipu na okupu tokom letnje pauze.

Novi članovi Šamota su Petar i Pavle Bešir iz Obrenovačkog Radničkog, koji će pokrivati poziciju levog, odnosno desnog krila. Takođe, posle godinu dana pauze, u klub se vratio i iskusni 32-odišnji Marko Stojković na pozicij desnog beka. Uz već veterane Tomića, Đorđevića, Lomića i Milinića, Šamot će imati iskusnu ekipu koja će pod vođstvom Mirka Lomića pokušati da ponovi uspeh iz prethodne sezone.

Ove godine će svakako veću minutažu dobiti i Nemanja Praščević i Nikola Ilić, da pokažu da su vredni da u narednim godinama budu okosnica nekog novog Šamota.  U klubu misle i budućnosti, tako da sve veće vreme provedeno u igri imaju i sedamnestogodišnjaci Milićević, Savić i Živković. 

Šamot izlazi na međunarodnu scenu, a prvi rival u Čelendž Kupu je engleski Kembridž.

Posle tri uspšene sezone, velikim naporom Opštine Aranđelovac i uprave kluba , obezbeđeno je da se mlađe kategorije finansiraju iz sopstvenih sredstava. Skoro 200 mališana svih kategorija trenira, kako bi u dogledno vreme nasledili sadašnje aranđelovačke asove.