Balkan Handball

Nenadić posle Hrvatske: Lakše ćemo preboleti minus 10 nego minus 1…

Srbija je očekivano poražena u prvom kolu Grupe B Evropskog prvensta od reprezentacije Hrvatske 32:22 (14:9), ali se očekivalo da otpor „Orlova“ bude jači i duži. 25 minuta je četa Jovice Cvetkovića bila u igri, a onda su tri greške surovo kažnjene od strane Štrleka, Stepančića i društva, posle čeka povratka Srbiji nije bilo.

Neposredno posle utakmice, dok se glave još uvek nisu ohladile, za Balkan-Handball.com govorili su Bojan Beljanski i Petar Nenadić.

Bojan Beljanski

-Nekako nemam utisak da smo izgubili sa 10 razlike, mislim da rezultat nije baš realan. Držali smo se dobro do 25. minuta, a onda napravili tu crnu seriju i otišli na minus pet do poluvremena. Nastavak smo počeli sa igračem manje, nije bilo lako ostati u igri. Ali ništa strašno, ostaje nam da se odmorimo, odigramo naredne dve utakmice najbolje što možemo i prođemo u drugi krug.

-Primili smo puno golova sa krila, a to je opasno za naredne dve utakmice jer Šveđani i Islanđani imaju odlične igrače na tim pozicijama. Moramo pod hitno na tome da poradimo. Ostaje nam dan da se spremimo, nadam se da ćemo ga iskoristiti kako treba.

O atmosferi…

-Bila je prava domaća atmosfera, ali vrlo korektna. Imam samo reči hvale. Naravno, zviždalo se našoj himni, ali to se i očekivalo, ništa neobično. Nijedna flaša, nijedna kovanica nije poletela prema nama, nije bilo vređanja. 

Petar Nenadić

-Sreća u nesreći je to što ćemo lakše preboliti ovih minus 10 nego što bi preboleli poraz u neizvesnoj završnici. Ono što je sramotno i katastrofalno je naša igra. Rezultat nije tragedija, tragedija je kako smo odigrali. Bilo bi idealno da ovu utakmicu izbrišemo iz memorije već večeras i skoncentrišemo se na Šveđane. 

-Prvih 20-ak minuta smo se odlično držali, ali su oni otišli na četiri, pet razlike čim smo počeli da grešimo. Surovo su kaznili naše tri greške koje smo napravili od rezultata 10:9. Otišli su na 14:9, a to je bilo nemoguće stići. ovih 10 razlike na kraju, bože moj, jeste katastrofalno, ali možemo obe naredne utakmice da dobijemo sa jedan razlike pa da budemo prezadovoljni – konstatuje Nenadić.

 

One Comment

  1. Jagodinac

    13/01/2018 at 04:04

    Hvala na monologu Petra Nenadica. Lik ie zaista zabavan sa izjavama. Lakshe mu je palo razvaljivanje od strane Hrvata nego da je bio tesan poraz od 1 razlike?! Genijalno! Nije me razocarao. Jedva cekam nove komantare posle razvaljivanja od sledeceg protivnika. Cvele bolje da sastavish tim od klinaca iz Srpske druge like pa da makar deca budu ponosna sto igraju za reprezentaciju sa mozhda jednom ili dve zvezdice iz inistranstva. Pa neka ih razvaljuju sa 10 razlike. Neka uche. Petar tu nema vise sta da nauci. Ako. Ije naucilo da sada nece ni za sto godina.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *