Balkan Handball

Pepi Manaskov „skenira“ EURO 2018 za BH: Drugi krug uspeh za Makedoniju

Legenda makedonskog rukometa Pepi Manaskov, gledao je duele makedonskog nacionalnog tima u Beogradu. Tim Raula Gonzalesa savladao je Saudijsku Arabiju 37:21 i Srbiju 32.29 u jedine dve provere pred EURO 2018 u Hrvatskoj. Manaskov, sada trener klinaca u Vardaru, osvrnuo se na šanse Makedonaca, ali i svih Ex-YU selekcija u razgovoru za Balkan-Handball.com.

Koliko će se Makedonija razlikovati u vreme Gonzalesa u odnosu na Červarov mandat?

 • Očekujem drugačiju Makedoniju. Bekovska linija je podmlađena. Taleski i Kuzmanovski bi na ovom Evropskom prvenstvu trebalo da pokažu svoj kvalitet. Još uvek nisu zreli, ali su dosta napredovali igrajući za svoje klubove. Imamo iskusnog Lazarova na desnoj strani. Na toj poziciji postoji deficit, a Kire je već u godinama i pitanje je koliko će moći da izdrži naporan tempo na EP.

Stariji momci su pokupili vaš pelcer, igraju za reprezentaciju „dok god ih noge nose“…

 • Primorani su, zato što nemamo fond mladih igrača. Tu su momci, da pomognu koliko mogu. Makedonija je limitirana. Nema velikog izbora što se tiče bekovskih pozicija. Imaćemo problema. Imamo jednu postavu, ali ne i previše alternativa, biće teško. Ako golmani ne budu na zavidnom nivou, imaćemo velikih probema.

Pre dve, tri godine, situacija sa jazom između generacija bila je alarmantna. Sada je, čini se, bolje…

 • Ima tri, četiri mlada igrača. Na krilnim pozicijama nismo loši, pokriveni smo. Na bekovima stižu Talevski i Kuzmanovski, biće uz Mirkulovskog koji je stari vuk. Kuzmanovski nije klasični srednji, ali u kombinaciji sa Talevskim, to je moderan rukomet. Tu postoji napredak.

Kakav rezultat očekujete?

 • U svakom slučaju, biće teško. Slovenci su nezgodan protivnik. Protiv njih se do sada nismo dobro pokazali. Prva je utakmica, sve je otvoreno.

Crnoj Gori su već nalepili etiketu „autsajdera“?

 • Niko danas nije naivan. Crnogorci su mladi, imaju par vrhunskih igrača iz dobrih klubova, drže ritam. Imaju problem i sa Borozanom. Makedonija protiv njih traži šansu za drugi krug.

Šta je realnost, a šta plod euforije kada je u pitanju rezultat Makedonije na EP?

 • Euforija kao euforija. Normalno je da ljudi vole svoj tim, da žele da što dalje ode, ali realnost i želja često nisu isto. Plasman u drui krug je uspeh. Sve dalje o toga, biće super.

CVELE ĆE IZVUĆI MAKSIMUM

Hrvatska – Srbija na otvaranju?

 • Neizvesna utakmica, bez obzira što je Hrvatska domaćin. Srbija ima dobru reprezentaciju. Biće neizvesno do kraja. Valjda su Srbi prevazišli dečje bolesti. Cvele (Jovica Cvetković) je iskusan vuk, zna da motiviše ekipu, pozitivan je lik kao čovek i selektor. Verujem da će on izvući maksimum u datom trenutku.

LINO „PROŠLO VREME“

Lino se vratio da uzme jedino zlato koje mu nedostaje.

 • Čujte, želje su jedno, a mogućnosti nešto drugo. Lino je stari vuk, ali mislim da je njegovo vreme prošlo. Ovo mu je nagrada što se tiče HRS. Najveće uspehe je napravio kao selektor Hrvatske, i ovo mu je zahvalnost, na kraju karijere, da pokuša da napravi jedino što nije.

Vuja i Slovenci? Mogu li ponoviti Francusku i osvojenu bronzu?

 • Teško, baš teško.

Ko su favoriti?

 • Biće jako neizvesno prvenstvo. Svi će reći isto. Hrvatska je favorit kao domaćin, uz Francuze, Nemce, Norvežane, Dance, Špance – bez dlake na jeziku završava Pepi Manaskov.

FOTO: gol.mk

3 Comments

 1. dva plus dva

  07/01/2018 at 22:54

  Linovo vrijeme proslo? Koji papak je taj manaskov…
  E moj manaskov …..u stvari samo si glup nije do tebe

  • 2+2=4

   13/01/2018 at 22:40

   I sta sad kazes??

 2. Ivica Bergman

  17/01/2018 at 12:58

  Dva plus dva, gledajuci sa danasnje perspektive, ispade da je Manaskov ipak bio u pravu. Cervar osta’ samo stari, ali ne i vuk, nego ovca.
  Proslo je njegovo vreme jos kad je bio selektor Makedonije.

  E moj dva…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *