AMBICIJE RASTU: Meškov Brest želi u gornji dom EHF Lige šampiona - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa AMBICIJE RASTU: Meškov Brest želi u gornji dom EHF Lige šampiona

AMBICIJE RASTU: Meškov Brest želi u gornji dom EHF Lige šampiona

zika.bogdanovic
0 komentar

Iza rukometaša Meškova iz Bresta uspešna je sezona. Do beloruske titule, izabranici trenera Sergeja Bebeška stigli su lako pobedom nad najvećim rivalom SKA iz Minska, u EHF Ligi šampiona stiglo se do osmine finala nakon serije pobede u “donjem domu” grupi C, dok je Vesprem bio gotovo na kolenima, ali je penal rulet Beloruse ostavio bez finala SEHA GAZPROM lige u Varaždinu.

Beloruski tim prikazao je napredak na gotovo svim poljima, kako sportskom, tako i marketinškom. Ambicije, rastu.

ŽELJA – GRUPA A ILI B EHF LIGE ŠAMPIONA

  • Nismo imali sreće igrajući u grupi C EHF lige šampiona, iako su sportska, marketinška i gradska infrastruktura dovoljno kvalitetne da možemo igrati grupe A i B – kaže direktor kluba Pavel Baškin.

Meškov je osvojio prvo mesto u grupi sa La Riojom, Portom, Čekovskim Medvedima, Vojvodinom i Tatranom. Pobeda u doigravanju za osminu finala nad danskim Skjernom (31-31 I 27-23), omogućili su plasman u osminu finala EHF Lige šampiona po prvi put u klupskoj istoriji.  U pozicioniranju kluba na međunarodnoj sceni važni sui  mečevi  sa aktuelnim šampionom Vive Tauron Kielceom (28:32 i 30:33), koji su pokazali da Meškov može sa svima…

BLIZU SENZACIJE U SEHA GAZPROM LIGI

Meškov Brest je u Varaždin došao nakon osvajanja četvrtog mesta u regularnom delu takmičenja, posle domaćih poraza od Zagreba i Tatrana. U Varaždinu je Meškov bio blizu velike senzacijenad Vespremom i pored velikog broja povređenih igrača. odili su Stojković i drugovi 7:2, 11:6, 15:10, 18:17, ali se na kraju otišlo na izvođenje sedmeraca (20:20). Nekoliko igrača bilo je ozlijeđeno I momčad je bila umorna da u penalima pokaže sve najbolje. Na kraju, osvojeno je četvrto mesto posle minimalnog poraza od PPD Zagreba. Da im gotovo nema ravnih u tom segmentu, pokaale sui  plesačice BGK Stars, koje su bile zadužene za animaciju publike u Areni Varaždin.

SIGURNI U DOMAĆEM PRVENSTVU

Dupla kruna, 5:0 protiv najvećeg rivala SKA Minska u domaćem prvenstvu, plus trijumf u Kupu, bile su raspored snaga u beloruskom rukometu ove sezone.  Brest je pokazao da je prestonica tamošnjeg rukometa.

  • Velika posećenost utakmica, ljubav prema rukometu potpomognuta profesionalnim marketinškim aktivnostima I rad s navijačima su vidljivi svakome – kaže direktor kluba

AMBICIOZNO

“Klub I grad danas su spremni igrati protiv bilo kojeg protivnika. Bilo bi lijepo vidjeti najbolje evropske ekipe u našoj grupi. Također, trebali bi se boriti i za bolji rezultat na SEHA – Gazprom Final 4” – zaključuje Baškin.

Meškov se ne zaustavlja. Nova sezona doneće i nove izazove.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball