Balkan Handball

Andrea Lekić na 17 dana do F4: „Nema favorita, u 24 sata je sve moguće“

I pored brojnih zdravstvenih problema koji su je zadesili u poslednje vreme, prva violina Vardara, Andrea Lekić stisnula je zube i sjajno odigrala mečeve četvrtfinala Lige šampiona. Vardar je u neizvesnom dvomeču izbacio danski Mitjiland za ukupno 4 gola što je najmanja razlika od svih četvrtfinalnih duela. 

“Utakmice sa Mitjilandom su bile dosta neizvesne i za mene potpuno očekivane jer je to ekipa koja je odigrala sjajno protiv mnogih ekipa i uzela im bodove. Mislim da smo opravdale ulogu favorita i prikazale najbolju igru kada je bilo najpotrebnije, odnosno u poslednjih 15 minuta druge utakmice. Biti četiri godine za redom na F4 je izuzetan uspeh koji smo ostvarile samo mi i Budućnost, tako da je to rezultat kojim se svakako ponosim, “ kaže Andrea i nastavlja priču o narednom protivniku u polufinalu, velikom dužniku Bukureštu koga su dobili na žrebu: 

“Polufinalna utakmica sa Bukureštom će takodje biti sigurno neizvesna. Nadam se da smo izvukle pouke iz prošlogodišnjeg susreta. Imamo tri nedelje da se pre svega fizički dobro spremimo jer će biti izuzetno naporno, ali naravno uporedo sa tim i da radimo na taktičkom delu. Imaćemo svakako dobre provere pred odlazak u Budimpeštu na finalnom turniru Regionalne lige u Skoplju. Ono što najviše želim i čemu se nadam, jeste da ćemo biti zdrave i kompletne, jer je to ono što nas je izbacilo iz ritma i koloseka pred mečeve četvrtfinala.”

Najbolja igračica sveta iz 2013.godine koja će u mađarskoj prestonici igrati svoje šesto uzastopno polufinale najjačeg klupskog takmičenja, smatra da nijedan tim u Budimpešti nije izraziti favorit za osvajanje pehara:

“Svakako smatram da sve ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja. Sve je moguće u 24 sata i za mene nema favorita jer nas je upravo Bukurešt sve demantovao prošle sezone kada niko nije očekivao da će one osvojiti trofej Lige šampiona.”

Prva polufinalna utakmica izmedju Budućnosti i Đera igra se od 15.15h, a zatim na teren izlaze Vardar i Bukurešt od 17.45.

Papp László Sportaréna u Budimpešti inače može da primi više od 12 hiljada gledalaca, a karte možete kupiti ovde.

foto: gol.mk/Filip Viranovski

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *