Balkan Handball

LŠ: Vardarke lako savladale Budućnost

U balkanskom okršaju 3. kola druge faze Lige šampiona za dame nije bilo ni naznake iznenađenja – Vardar je lako pred oko 2.ooo gledalaca u dvorani „Jane Sandanski“ savladao podgoričku Budućnost 31:24 (19:8). 

Mladi tim Dragana Adžića je vrlo rano položio oružje pred Vardarovim vedetama, pa je pitanje pobednika, ako ga je uopšte i bilo pre meča, rešeno nakon svega 15-ak minuta igre. Tome je u velikoj meri doprinelo Lejno sa par odbranjenih zicera na startu, a njene saigračice su to maksimalno koristile. U 17. minutu na semaforu je pisalo 11:4, a nešto kasnije 13:5. 

U 26. minutu su „crveno-crne“ prvi put stigle do dvocifrene prednosti (17:7), golom Marije Petrović, da bi na startu nastavka Andrea Penezić svojim šestim pogotkom donela rekordnih plus 12 (20:8).

Trener Irina Dibirova iskoristila je priliku da maksimalno rotira ekipu, ali se to nije odrazilo na rezultat. Vicešampion Evrope je održavao od osam do 10 golova preimućstva čitavim tokom nastavka, da bi u plavo-bele u samom finišu uspele da ublaže poraz.

Makedonski šampion je tako zadržao maksimalan učinak na čelu grupe 2, i oborio klupski rekord devetom uzastopnom pobedom u elitnom takmičenju, dok je Budućost na četvrtom mestu sa tri pobede kod kuće i četiri poraza u gostima.

Vardar – Budućnost 31:24 (19:8)

Vardar:  LEJNO 12+1 odb, Susljina, Radičević 3, Klikovac, Sazdovska, Kuznjecova 4, Bajramoska, Lazović 1, Penezić 8, Čanađija 3, Lakrabe 2 (2), Hmirova 1, Cvijić 4, Lekić 2, Petrović 2, Ristovska 1.

Budućnost: Zokebi de Paula 8+1 odb, Batinović 2 odb, Ujkić 4, Konatar, Jauković 5 (1), Pletikosić, Laslo, Malović, Premović 1, Brnović 6, Bulatović, Pavićević, Vukčević, Raičević 4, Grbić 4.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *