Kolumna Aleksandra Brkovića: Tri ljuta gusara - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Kolumna Aleksandra Brkovića: Tri ljuta gusara

Kolumna Aleksandra Brkovića: Tri ljuta gusara

zika.bogdanovic
1 komentar

Svetsko prvenstvo za prve četiri ekipe iz grupa A i B prelazi iz „in relationship“ statusa u „engaged“ iliti, dolazi osmina finala, prelazi se na viši nivo veze. Platonska, letnja ili zimska ljubav prolazi, samo ozbiljne veze imaju perspektivu.

Više sam želeo naslov Četiri ljuta gusara, ali nažalost teorija za BiH u osmini je ostala samo u tom nazivu, ali realnost i kroz Hrvate i kroz Tunis ih je poslala u Prezident kup na megdan Belorusiji sa kojom vojevaju i u Evro kvalifikacijama i to za sad uspešno. Želim im pobedu u tom „polufinalu donjeg doma“ i ako to pobede čekaće ih svakako zanimljiv protivnik u borbi za utešni pehar. Možda je pretenciozno i nek tumači ko kako hoće, ali Španija je 2009.osvojila Prezident kup, a 2013.Svetsko prvenstvo. Samo kažem.

Hrvatska je rutinski odradila posao, uz to i odmorila udarne snage, razigrala „drugi“ pa i „treći poziv“ i počinje pripremu za nezgodni Brazil. Razumem Golužino „pre bi Sloveniju nego Brazil“ zbog verovatno onog „lako ćemo“ tj.da ih momci ne shvate kao lakšeg protivnika. Svakako biće zanimljivo, dva potpuno različita rukometna modela pa ipak sve osim plasmana Hrvata dalje bi bilo mega iznenađenje.

Makedonija, ako je neko u to sumnjao do sada više ne sme, je postala ozbiljna rukometna sila. Pričam naravno o reprezentativnom rukometu, ne o klupskom, jer su tamo već dokazani. Način na koji pobeđuju ove reprezentacije tzv.srednjeg kvaliteta kao Tunis, Austriju i slične pokazuje da su počeli i oni rutinski da pobeđuju i da ova generacija ima čemu da se nada na ovom takmičenju, tj.da još sa većom verom treba da ide ka ostvarenju snova pa i dalje.

Slovenija, iako je čini se bila blizu Španije po rezultatu, nekako mi se po igri pokazalo da je ipak bila tako daleko. Gledajući utakmicu imao sam utisak da se igra dva dana, Španci će pobediti. Ne izgleda mi ta slovenska igra tako ubedljivo kao ranije, fali levi bek šuter posebno kada se zatvori linija i skupi odbrana pa osim igre jedan na jedan nema puno rešenja, iako su Slovenci u tome jedni od najboljih.

Siguran sam da bi Denić više voleo da ide na Austrijance po viđenom do sada, ali ni Makedonija nije nepremostiva prepreka. Biće to jako zanimljiv duel. Biće duel dva trenera sa sličnom filozofijom, trenera koji imaju priliku da balkansku struku opet vrate u ozbiljan rukomet. Biće duel fantastičnih individualaca sa obe strane, koji su opet deo dva ozbiljna sistema čije su individualnosti jake karike. Ivica je radio u Sloveniji, radio sa dosta momaka, iako su tada bili u zaletu, svakako ih dobro poznaje. Boki dosta prati makedonske klubove, samim tim i igrače pa će biti zanimljivo da li će njih dvojica spremiti neki trik, u svakom slučaju biće zanimljivo. Jedino što me ne raduje iz ovog duela, to je „jedan gusar“ manje na kraju pesmice.

Verovao sam u Tunis, da mogu mnogo na ovom turniru, znajući kako su igrali pre prvenstva i kakav je potencijal tog tima, ali sve su prilike da će u osmini da završe svoju priču, jer Španija ipak ne bi smela sebi da dozvoli toliki luksuz da ispadne tako rano. Ako se Afrikanci konačno razgoropade, nosiće se sa braniocem titule, ali koliko stvarno mogu, po prikazanom ne više od časne borbe.

Austrija je vrlo korektna ekipa, igra svoju igru kako god da ide,ali još je rano za ispadanje Katara. Bez četvrt-finala i OI kvalifikacija ni ne pomišljaju da napuste takmičenje, a ako se zainate…ko zna… mislim šeici ako se zainate. Čisto sumnjam da su vam dali već izlazne vize.

U pesmici taj neki JA zviznem jednog od tri ljuta gusara i ostanu dva. U Dohi će nadam se u TOP8 igrati dva balkanska gusara, a nijedan od njih neću biti neki JA. Taj neki JA postoji, što se Dohe tiče samo u pesmicama.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Dragorad 24/01/2015 - 23:26

Veliki svemocni Aleksandar Brkovic…

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.