Balkan-Handball.com

KOLUMNA Veselina Vujovića: Makedonci taktički jako dobri – Hrvatska odbrana može (mora) bolje

Opušten dan je iza nas. Ništa od velikih derbija i očekivanja. Svi favoriti su pokazali dominaciju. Neke slabije ekipe su se vratile u realnost, neke jače posle, lošeg starta, pokazale su da imaju šta da pokažu. Bio je to opušten dan u kome nismo se nagledali interesantnog rukometa.

Makedonci su rutinski rešili Bahrein. Taktički jako dobro igraju. Raul je sa Popovskim napravio jednu dobru varijantu da igra odbranu na „dvojci“, a drži Lazarova na krajnjem za kontru. Težina napada je apsolutno na Kiretu i pivotmenima. Našli su dobro rešenje za igrača više gde ulazi Filip Lazarov koji to dosta dobro rešava. Videćemo kako će biti sa Hrvatima, ali sa Bahreinom su bili jako dobri.

Katar je posle uvodnog šoka protiv Angole pokazao karakter i kvalitet. Očekivao sam neizvesniju utakmicu, ali je na kraju Katar slavio ubedljivo. Ne znam prave mogućnosti Katara i dokle mogu, a Egipćani su stalno u sistemu toplo-hladno.

Hrvatska je bila ubedljiva protiv Japana. Brine malo veliki broj golova koji primaju i porozna odbrana. Ako im jedini adut odbrane bude Šego, onda će u ozbiljnim utakmicama imati problema. Hrvati, međutim, znaju da se dignu, da naprave tu motivacionu odbranu i pokažu karakter. Očekujem da iz utakmice u utakmicu igraju bolje.

Mađarska je pokazala pravo lice protiv Angole. Bili su ubedljivi, fizički jači, dominirali su od početka do kraja. Imaće oni još šta da pokažu. Angoli ostaje da se bori za goli život. Ono protiv Katara je bilo njihovo najbolje izdanje i čini mi se da ga neće ponoviti.

Evropski šampioni Španci nisu dali nikakvu šansu Islanđanima. Neverovatno koliko im je jak kolektiv. Nemaju ni jednog igrača koji je u TOP 10, koji ima atribute vrhunskog, ali nemaju ni jednu slabu kariku u sastavu. Izuzetno su jak kolektiv i biće favoriti za osvajanje medalje.

Argentinci su na krilima boda protiv Mađara mislili da mogu da iznenađe i Švedsku, ali jaki su Šveđani. Šveđani sa mnogo svetskih vedeta, igračima u velikim klubovima, sa povratnicima Kim Andersonom i Du Ricom su strahovita reprezentacija. Na golu je Palicka, neverovatan, sazreo, dominira. Jedan od ključnih igrača, ako bude na ovom svom nivou, Šveđani mogu daleko da doguraju.

Od ponedeljka očekujemo puno toga. Da poželimo svim našim reprezentacijama puno sreće. Biće teško Srbiji protiv Brazila. Ozbiljan meč nas čeka između Makedonije i Hrvatske. Fokus svih nas biće na te dve utakmice.

One Comment

  1. Ivo

    14/01/2019 at 15:13

    Nemojte mi zamjerat, međutim, ako Alexa Dujshebajeva ne smatrate vrhunskim, dakle top10 igrača, onda vas molim, da mi nabrojite 10 boljih od njega 😉

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *