Kolumna Žike Bogdanovića: Pucajte, ja i dalje držim čas! - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Kolumna Žike Bogdanovića: Pucajte, ja i dalje držim čas!

Kolumna Žike Bogdanovića: Pucajte, ja i dalje držim čas!

zika.bogdanovic
1 komentar

Jel ti zao Ziko ustaso? Nabise ti danas Holandjani i Danci bracu dps-ovce i adezenjare xaxaxaxaxaxaxaxaxa Tesi se slino ustaska, na poslednjem svetskom ste bili 15, na olimpijadi vas nije bilo, na evropskom cete zavrsiti 11. ili 12. Cmizdri zko bogdanovicu slino ustaska i pakuj uskoro kofere iz Srbije! Je*ali ti HDZ, Pavelic i Tudjman mrtvu familiju! Jesi li i ti u Segedinu urlikao „ubij Srbina“? Sigurno jesi…

Dobro jutro. Dobar dan, svaki dan, i ovim PATRIJOTAMA što bi da vešaju i selektore, i igrače, i novinare, u meri i količini frustracije i nesreće svojom sudbinom koju nose, ovim IZDAJNICIMA, što zamisli, koriste lepak umesto municije, loptu drže umesto puške, a za čoveka misle da je čovek sve dok se ne dokaže suprotno.

Nije lak ni jedan januar za Balkan-Handball. Zmijarnik naše nesreće brzo nađe svoj put do zemlje. I ovaj domaći, i nekada možda i ostrašćeniji gastarbajterski što šalje ovakve poruke. U mirnodopskim uslovima, kada pišemo o istegnutim zadnjim ložama i nebitnim polufinalima domaćih prvenstava, naša decenijski verna publika (u martu slavimo jubilej 15 godina rada) zna gde je i koliko je soficiranosti i predanog rada trebalo da se napravi ovo MESTO za sve nas, ali “mobilizacija” je đavolja rabota. Ona navuče sve i svašta, što više poseta, to više ratnika za tastaturama…

U svakom slučaju, i tamo gde planira da me protera ovaj virtualni heroj ima internet konekcije, a verujem da će izdajnički elementi predano raditi da ga bude i na Svetom Grguru umesto Golog Otoka, jer ako mogu da biram, radije bih da robijam blažen među ženama.

Nego da pređemo na ono od čega se živi – kritike. Svakom selektoru Hrvatske je pucala glava od njih. Željko Babić je bežao u alhemiju terajući dragog kolegu Vargeka da sa mikrofonom RTL-a bude spreman kao mačka u miks zoni. “Čudom iz Međugorja” je jasno poručivao “nemate šta vi sa mnom raspravljati o rukometu”. Slavko Goluža je rudimentno hteo da ratuje sa “sedmom silom” pokazujući nedovoljnu širinu i kapacitet shvatanja uloge koju obavlja, Lino Červar je otišao umalo u nervnom rastrojstvu sa bananom i uzdignutim prstom iz Beča, pa je u drugom  mandatu naučio lekciju i spustio gard. Uvek je ratovao, ali čuvali su ga rezultati. Sve to je, kao i mi svi, gledao Hrvoje Horvat prethodnih 20 godina i, kako stvari stoje, malo toga je naučio.

Očekivalo se više takta od čoveka novijeg kova koga ne cepa taština i igračka veličina u vremenu instant autoriteta koje jedino mogu da pobede rezultati i znanje. Da li se neko bori ili ne, to nije tema ili nije trenutak kada vezuješ drugi poraz koji nagoveštava najlošiji plasman u poslednje dve decenije. Takve reči dokaz su da fokus nije tamo gde treba.  I kakva je to pamet koja misli da će nešto da se dobije kada ti se pola zemlje sruči na glavu izrevoltirano takvim komentarom. To je bezpotrebno nabacivanje i ovako velikog tereta na ekipu. Dolivanje ulja na vatru.

Da li komentarisati ili ne? Kakvo je to pitanje. Pa to je zakon industrije. To je posao. U kakofoniji istih i sličnih, jadnih i nezadovoljnih, treba izmeriti svačiju težinu i tu se konačno slažem sa Božom Jovićem, čije zvanje olimpijskog šampiona odvajam od slabo uspešnog delanja u Zagrebu.

Pero Metličić je simbol te borbe u reprezentativnom dresu i kao prvoborac mora se slušati i gledati.

Horvat je započeo jedan posao koji nije dovoljno predstavio javnosti. Na svojoj strani ima koronu i to je nešto neoborivo. Ima i zakon kontinuiteta koji imaju sve ozbiljne rukometne nacije i koji ište vreme za sve ono što je potrebno da se vidi. Ali sve je to ništa ako nije dobro sa sobom u svojoj koži. Taj osećaj daje forte ili te ruši sa scene…

Zato treba da podigne naočare na vrh čela i za sebe izgovori onu kragujevačku: „Pucajte, ja i dalje držim čas“. Jedino tako čovek zadržava dostojanstvo i veru u sebe.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Sale MKD 24/01/2022 - 15:14

Ne daj se Ziko!!!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball