SP kolumna Žike Bogdanovića: Ko je ugasio svetlo? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SP kolumna Žike Bogdanovića: Ko je ugasio svetlo?

Gledali ste finale Svetskog prvenstva ili vam se to samo čini? I mi koji smo se naslađivali pri pomisli da bi Danci mogli da utišaju „San Đordi“ po onome što smo videli u polufinalu, ali i prošlog januara u „Beogradskoj Areni“, i oni, koji su se nacrtali pred TV-om, kako bi jednostavno gledali spektakl, ostali su uskraćeni. Jedna reč  – razočaravajuće. Valjda se samo jednom u životu dešava da Riveri ide sve, a da Vilbek doživi najteži poraz u karijeri, koju treba da zaključi praktično jedinim zlatom koje mu nedostaje? Zato je Valero plakao, a Ulrik se nije ni pojavio pred novinarima posle finala.

Šta se desilo Dancima, ostaće da se nagađa. Zašto se danski dinamit „pokvasio“ posle onakve predstave u polufinalu, nagađaćemo narednih godinu dana, do sledećeg januara kada će se Vilbek oprostiti sa zlatom pred svojim navijačima na EURO 2014. Do tada će obraz brideti, a rukometni zaljubljenici širom sveta, tražiće svoje finale NAZAD.

I kako to obično biva, za sve je kriva Hrvatska (smej’te se). Da su „Kauboji“ želeli malo da iskalkuliraju svoje snage i moći, Španci finale ne bi sačekali odmorni, kao da prvenstvo treba da počne. Umesto toga, njihova sudbina bi bila Francuska u četvrtfinalu, pa Danska u polufinalu. Do Hrvata u borbi za zlato, bili bi u najmanju ruku izranjavani i manje spremni da izleče kompleks koji imaju od „kockastih“.

Island je ispraznio Francusku, „Eksperti“ Hrvate, a Dansku „Kauboji“. U toj igri spojenih sudova, Španci su išli „lakšom stranom medalje“. No, to ne umanjuje ono što smo videli od Španaca. Valero Rivera je ušao među besmrtne i u reprezentativnom rukometu. Evidentan je bio napredak u igri „Furije“ od njegovog dolaska na kormilo 2010. godine. Posle svega što je napravio sa Barselonom, ovo zlato je zaslužio. Da li ono znači i penziju, nije hteo da kaže. Penzioner ili ne, Španija će i u budućnosti biti deo svetskog rukometnog vrha, a društvo će im biti isto…

One Comment

  1. Pingback: Glasajte za “UTISAK MESECA” januara :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *