Knjiga Abasa Arslanagića: "Rukometni golman - Najvažnija karika" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Knjiga Abasa Arslanagića: „Rukometni golman – Najvažnija karika“

Knjiga Abasa Arslanagića: „Rukometni golman – Najvažnija karika“

zika.bogdanovic
3 komentari

U vremenima kada je usavršavanje trenerske struke, ali i obrazovanje čitave rukometne populacije, jedini način opstanka u vrhunskom rukometu, literatura poput knjige legende jugoslovenskog rukometa Abasa Arslanagića “Najvažnija karika uspeha”, i više je nego dobrodošla. Čovek koji je postavio temelje jugoslovenske golmanske škole, koja se u decenijama iza nas profilisala kao praktično dominantna uz onu švedsku (skandinavsku), sakupio je svoja znanja na kraju svoje trenerske karijere i nesebično ih podelio sa rukometnom populacijom, mladim naraštajima trenera, ali i budućim generacijama koje stižu:

– Svi govore da je golman 50% ekipe, ali hajde da vidimo koliko je trener golmana bitan, koliko se uvažava, ima li 50% plate prvog trenera ekipe? Iza svih medalja jugoslovenskih, hrvatskih, srpskih, sto je golmani. U Atlanti je to bio Matošević, u Portugalu Šola, u Atini Losert. Tu su bili Bašić i mnogi drugi pre njih – kaže Arslanagić i dodaje:

arslanagic– Ova knjiga ne služi samo trenerima golmana, već trenerima, uopšte. Napisana je prostim jezikom sa objašnjenjima, zašto se i zbog čeka radi nešto u trenažnom procesu. Nema naučnih teza, nema nepoznatih izraza, sve je običnim jezikom napisano sa iskustvima iz prakse. Kroz sve te vežbe sam i sam prolazio kao golman. Prikazujem jednu novu metodologiju rada u tehničkom delu. Kroz nju provlačim osnovni golmanski stav. Sve što radite, morate da radite iz njega. To je jako bitno naglasiti, jer današnji treneri nemaju nerava to da ispoštuju, pa je puno golmana sa neispravnim – širokim stavom, kada praktično nemate noge – kaže olimpijski šampion iz 1972. godine, koji je knjigu promovisao u gotovo svim republikama bivše Jugoslavije.

Zbog velikog interesovanja, knjiga je dobila i svoj engleski prevod, a sva je prilika da će i kopija na arapskom biti dostupna trenerima iz tog dela sveta.

Više informacija možete pronaći na sajtu: http://abas.com.hr/

Narudžbina:

Kontakt: [email protected]

telefoni: Novi Sad: 063 514 307
Sarajevo: 061 185 047
Banja Luka: 065 582 223
Izola: 064 164 4817

Možda vam se dopadne

3 komentari

Tito 10/05/2014 - 03:00

Imao sam priliku procitati knjigu od genijalca Abasa Ake Arslanagica i mogu slobodno reci da je knjiga vrhunski napisana i sazeto svo iskustvo od najboljeg golmana svih vremena.Zivio ti nama Arslanagicu jos sto godina.

Odgovori
Prodaja knjiga Zagreb 18/12/2019 - 14:15

Ovo treba procitat do kraja

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball