Balkan-Handball.com

Krečmar kritikuje IHF zbog zabrane lepka: Dokažite da je štetan po zdravlje

Jedna od najautentičnijih figura u istoriji rukometa, Nemac, Štefan Krečmar, nije pristalica ukidanja lepka u rukometu. Na najavu iz Međunarodne rukometne Federacije (IHF) da će isti biti ukinut do kraja 2017. godine, kada je planiran i završetak razvoja nove Molten lopte za koju neće biti potreban, oglasio se i sadašnji komentator nemačkog Sport 1 i predsednik DKB Bundesligaša Lajpciga:

 • U godinama sam kada verujem da se iza svake nove ideje krije nečiji ekonomski interes – rekao je Krečmar za Sport 1 i dodao:
 • Neko mora da dokaže da je lepak štetan po zdravlje, tada ćemo se svi normalno zabrinuti. Međutim, da li ste to primetili u poslednjih 20 godina ili to nije bio slučaj? – pitao je Krečmar.

I dok pristalice govore o zdravlju, uplašenosti roditelja da daju decu na rukomet, halama koje ne daju igranje rukometa zbog čistoće i čistijem sportu generalno, kritičari potežu pitanje lošije tehnike, manje raznovrsnih šuteva, koji i daju čar rukometu.

Šta vi mislite? Učestvujte u anketi.

YOUR OPINION: Resin-free handball?

2 Comments

 1. Petar

  24/08/2016 at 15:17

  Treba se pitat ove koji treniraju i igraju utakmice a ne suce,IHF itd..I s ovim novim pravilima dosta nanose štetu kamoli sad ovo. Valja napomenuti,da bi bolje bilo da se IHF i svi savezi koncentriraju da bude sve više novaca u rukometu,a za loptu i ljepilo stvarno ne trebaju da brinu.

 2. Bobo

  26/08/2016 at 23:40

  Što se tiče lepka nije bezazlen, ove godine dve rukometašice iz moje ekipe dobili su opekotine od lepka kojeg su koristile protivnice i to dok je trajao meč. Radilo se o vrhunskom lepku, i ne znam kako je izazvao neželjenu reakciju jer povremeno i mi koristimo takvo ljepilo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *