Marko Tanasković budući šef struke u Bregencu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Marko Tanasković budući šef struke u Bregencu

Novi trener austrijskog Bregenca biće Marko Tanasković. Rođeni Jagodinac, desni bek koji je preko Crvene zvezde i švedskog Ištada, nakon puno problema sa povredama, karijeru trasirao ka Austriji (osvojio pet titula sa Hardom) i tamo je okončao, od naredne sezone biće šef stručnog štaba nekada najbolje ekipe u državi.

Tanasković (38) je od ove sezone pomoćnik Nemcu Mihaelu Rotu, a ekipa se trenutno nalazi na sedmom mestu posle 17 odigranih kola. 

„Pre svega, želeo bih da se zahvalim celom Upravnom odboru na prilici i poverenju koje su mi ukazali. Velika mi je čast i obaveza da predstavljam Bregenc u ulozi trenera. Moja priroda je takva da nikada ne odustajem i uvek dajem sve od sebe. Uvek sam se borio za nešto u životu i to ću učiniti u klubu u koji sam se zaljubio prvog dana. Tokom karijere sam radio sa veoma dobrim trenerima i uvek sam se trudio da dam sve od sebe, ali želim da ostanem prepoznatljiv i autentičan. Želim da budemo veoma konkurentni, treniraćemo koliko možemo i nadam se da ćemo imati šta da slavimo u budućnosti. Dobro poznajem svoje igrače i ligu i mislim da zajedno možemo mnogo da postignemo. Srećan sam što radim sa Markusom Rinertalerom, koji je dugo u klubu i od koga ću mnogo naučiti. Ima mnogo ideja i srce mu kuca za klub, što je veoma važno. Gorana i Johanesa već dobro poznajem jer smo već zajedno u timu. Oni imaju veoma važnu ulogu u celom sistemu. Motivisani smo i spremni za ono što nas čeka. Dugujem veliku zahvalnost Bjornu i Gregoru za neumorne diskusije i vreme koje su mi posvetili – izjavio je Marko posle objavljivanja vesti o imenovanju za šefa struke.

Pomoćnik će mu biti Markus Rinertaler. Deo stručnog štaba, zadužen za golmane, jeste i nekadašnji čuvar mreže Goran Aleksić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *