Peti broj magazina 40x20 Zajednice trenera RSS u rukama - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Peti broj magazina 40×20 Zajednice trenera RSS u rukama

Peti broj magazina 40×20 Zajednice trenera RSS u rukama

zika.bogdanovic
0 komentar

Peti broj časopisa 40×20 u izdanju Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije, izašao je iz štampe. Ideja trenerske organizacije da informisanost i edukaciju svog članstva podigne na jedan viši nivo, rođena je u proleće 2019. godine, i sa brojem 5 ušla u svoju drugu godinu realizacije. Nažalost, centralni seminar u kragujevačkim Šumaricama planiran za prvi vikend jula odložen je zbog pandemije korona virusa za avgust, a prvobitno je planirano da on bude podeljen u tom terminu.

U petom broju mogu se pronaći razne teme od intervjua sa selektorom Tonijem Đeronom, razgovorima sa novopečenim trenerima iz srebrne generacije srpskog rukometa, stručne teme Zorana Kize Barbulovića, Nenada Peruničića i Dr Marka Isakovića.

Poštovani srpski treneri,

pred vama je peti broj magazina 40×20 Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije. Za ovaj broj koji predstavlja mini-jubilej ambicioznog projekta započetog u proleće 2019. godine, pripremili smo teme za koje se nadamo da će privući vašu pažnju.

Razgovarali smo sa novim selektorom reprezentacije Srbije, Tonijem Đeronom, u želji da njegova razmišljanja, sportski i obrazovni profil, približimo kolegama koji od severa do juga održavaju srpski rukomet u životu. Kakav je trenerski pogled na rukomet u odnosu na igrački, pitali smo članove srebrne generacije srpskog rukometa sa EP 2012 u našoj zemlji, Momira Ilića, Alema Toskića i Dalibora Čuturu. Njihovi odgovori će biti najbolja potvrda u kojoj je meri trenerski posao kompleksan i zahtevan.

O svom iskustvu rada u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu gde je jedan od retkih trenera-stranaca, za 40×20 govorio je Vladimir Piki Stanojević. Nišlija koji uči Kineze rukometu, dokaz gde su granice rukometnog sporta.

 Neophodnost kontinuiteta rada u reprezentativnim selekcijama, pokušali smo da predstavimo kroz brojke koje nas jasno distanciraju od najuspešnijih svetskih rukometnih sila u poslednje dve decenije.

Najavili smo i naredno Evropsko prvenstvo za žene 2020 u Danskoj i Norveškoj, ali i predstavili put „Orlova“ ka Evropskom prvenstvu 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj.

Stručne teme su ovog puta bile obrađene od strane Zorana Kize Barbulovića, Nenada Peruničića i Dr Marka Isakovića.

Podsetili smo se i jednog od najvećih uspeha ženskog rukometa – svetskog srebra iz Seula 1990. godine, kroz priču tadašnjeg selektora Milorada Mikija Milatovića i reprezentativke Stane Vuković.

Najavili smo i centralni seminar Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije u kragujevačkim Šumaricama početkom jula.

Nadamo se da je za godinu dana od kada je izašao prvi broj (jun 2019), magazin 40×20 postao vaša navika.

PRVA TRI BROJA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball