BAJKA TRAJE: Pala i Rumunija, Hrvatska pred vratima polufinala! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE BAJKA TRAJE: Pala i Rumunija, Hrvatska pred vratima polufinala!

BAJKA TRAJE: Pala i Rumunija, Hrvatska pred vratima polufinala!

Marko Marjanović
0 komentar

Traje hrvatska bajka na severu Evrope! Nakon maksimalnog učnika u prvoj, selekcija Nenada Šoštarića savladala je i Rumuniju u prvom meču drugog kurga 25:20 (14:10), i tako širom otvorila vrata senzacionalnog polufinala!

Bila je ovo prva pobeda Hrvatske nad Rumunijom na Evropskim prvenstvama ikada, nakon tri uzastopna poraza. NIje delovalo da će se ta tradicija prekinuti u uvodim minutima, pošto je Hrvatska u utakmicu ušla vrlo nervozno. To se reflektovalo na semafor u vodu vođstva Rumunki od 8:4, kada Šoštarić traži prvi tajm-aut.

Nakon predaha, na teren je izašla druga, nova Hrvatska. Od 18. do 25. minuta trajala je serija balkanske selekcije 7:0, koja je kasnije produžena na 10:1. Ređali su se golovi Katarine Ježić, Blažević i Larise Kalaus, pa je Hrvatska pred odlazak na odmor vodila sa 14:9.

Ta prednost nije bila ugrožena u prvih desetak minuta nastavka, ali je potom Rumunija serijom 4:1 smanjila na 19:17, ali su Mamić i Mićijević odbile taj nalet – 21:17. Nakon toga, Hrvatska je umešno sačuvala prednost ne dozvolivši neizvesnost do kraja.

HRVATSKA: Pijević (10), L. Bešen (0+1); P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec, Mičijević 4, L. Kalaus 4, D. Kalaus, Ježić 4, Japundža, Šimara 1, Debelić 1, Mamić 2, Vidak, Blažević 7 (2), Prkačin. 

RUMUNIJA: Dumanska (5), Dedu (6+1), Mazareanu; Dinca, Iovanscu, Buchesci 4 (2), Neagu 7 (1), Laszlo 1, A. Popa, L. Popa, Polocoser 2, Ostase 3, Seraficeanu 2, Iuganu 1, Savu, Didligean.

Računica za Hrvatsku je sada jasna – u preostala dva meča protiv Nemačke (subota) i Norveške (utorak), dovoljan je ukupno jedan bod za siguran plasman u polufinale. U nekim kalkulacijama,  tim Nenada Šoštarića može dalje i sa oba poraza.

Foto: Kolektiffimages

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball