EURO 2020: Izabel Gulden grabi ga vrhu "all-time" liste strelaca - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE EURO 2020: Izabel Gulden grabi ga vrhu „all-time“ liste strelaca

EURO 2020: Izabel Gulden grabi ga vrhu „all-time“ liste strelaca

Marko Marjanović
0 komentar

U pobedi reprezentacije Švedske nad Češkom u prvom kolu Evropskog šampionata za dame u Danskoj, kapitenka Izabel Gulden postigla je četiri gola, čime se popela na četvrto mesto liste strelaca svih vremena na kontinentalnom takmičenju. 

Postigavši 191. pogodak, organizatorka igre Švedske je pretekla Norvežanku Lin-Kristin Rigelhut na četvrtom mestu, a velika je verovatnoća da će dalje napredovati na ovoj lestvici, pošto trećeplasirana Nemica Grit Jurak ima 194 na svom kontu. Nije daleko ni drugo mesto, koje pripada Mađarici Agnes Farkaš (205), dok je na prvom mestu još uvek nedodirljiva „rumunska princeza“ Kristina Neagu sa 241. pogotkom, i to ne računajući 12 koliko je već postigla u dva meča na ovom takmičenju.

Zanimljivo je da Šveđanka nije uopšte bila svesna činjenice da se nalazi tako visoko na ovoj listi.

-Ne vidim sebe kao igrača koji postiže puno golova, tako da sam iznenađena ovom informacijom, mada je činjenica da izvodim puno sedmeraca. Zaista ne marim o tome da li golove postižem ja ili neko od saigračica, važno mi je samo da pobeđujemo, ali lepo je znati da sam među najboljim strelcima. Ta informacija će pozitivno uticati na moje samopouzdanje sada kada i ne postižem baš toliko golova kao nekada – rekla je Gulden.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball