Maksimov potkačio Martina i Federaciju: Dobio je novac kakav Trefilov i ja nikada nismo kao olimpijski šampioni! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Maksimov potkačio Martina i Federaciju: Dobio je novac kakav Trefilov i ja nikada nismo kao olimpijski šampioni!

Ambroš Martin je smenjen i pre poslednje utakmice reprezentacije Rusije na Evropskom prvenstvu 2020 u Danskoj. Španac je sa timom oslabljenom za neigranje prve zvezde Ane Vjakireve, stigao samo do borbe za peto mesto, što je izazvalo brzu reakciju Federacije i komentare u kojima ga nisu štedeli. Legendarni ruski selektor, osvajač zlata na Olimpijskim Igrama, Vladimir Maksimov, takođe nije štedeo Martina u kritici, u kojoj je potkačio i Federaciju:

  • Posle osvajanja Olimpijskih Igara, trećeg mesta na Svetskom prvenstvu i drugog na prošlom Evropskom prvenstvu, ovo je korak nazad. Tim uvek pobeđuje, a trener gubi, i s tim se mora računati. Uveren sam da Martin je bio sposoban da podigne reprezentaciju na viši nivo. Uzeli su ga i dali su mu neverovatan novac, nešto što nikada nismo imali Trefilov i ja, kao olimpijski šampioni. Martin je radio i otišao, i šta je ostalo, njegovo žaljenje? Sada mi moramo da smislimo šta raditi u veoma kratkom periodu i kako ne dozvoliti da se ovo ponovi. Moramo da shvatimo zašto je Francuska na vrhu, tim koji je uzeo naš sistem treninga. I da se vratimo u realnost – rekao je Maksimov za ruske medije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *