Radičević pri vrhu liste strelaca, Srbija sa najlošijom odbranom - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Radičević pri vrhu liste strelaca, Srbija sa najlošijom odbranom

Radičević pri vrhu liste strelaca, Srbija sa najlošijom odbranom

Marko Marjanović
1 komentar

Došlo je vreme sabiranja utisaka i statisičkih podataka nakon prve faze Evropskog šampionata za dame u Danskoj. Četiri tima koja neće nastavtiti takmičenje su Slovenija, Češka, Poljska i Srbija, a jedino je poslednjepomenuta reprezentacija od ove četiri uspela da na prethodnom turniru prođe prvi krug.

-Najviše golova u dosadašnjem toku takmičenja postigle su Nora Mork i Marketa Jerabkova (22), ispred Jovanke Radičević, Kamile Herem i Karmen Martin koje su postigle po 18.

-Hrvatski golman Tea Pijević skrenula je pažnju na sebe zanimljivim stilom, odličnim partijama i činjenicom da je od svih čuvara mreže na ovom šampionatu provela najviše vremena na terenu. 

-Uz Francusku, Rusiju i Norvešku, Hrvatska je imala maksimalan učinak u prvoj fazi.

-Svih pet reprezentacija koje su do sada osvajale EURO prošle su dalje – Norveška (7), Danska (3), Mađarska (1), Crna Gora (1), Francuska (1)

-Deset godina je prošlo od poslednjeg plasmana Hrvatica u drugi krug – 2012. i 2014. bile su 13, a 2016. i 2018. bile su 16.

-Sa 60 golova u preliminarnoj fazi, Francuska odbrana je najbolja na prvenstvu, dok je Srbija primila najviše golova – 88.

-Sa 105 datih golova, odnosno 35 u proseku, Norveška se može pohvaliti najboljim napadom.

-Najbolji asistent dosadašnjeg toka takmičenja je Kristina Neagu sa po šest u proseku.

-Poraz Nemačke od Norveške 42:23 najubedljivije je ove reprezentacije na Evropskim prvenstvima ikada. 

-Najbolji procenat uspešnosti od svih golmana ima Čehinja Kudlačkova sa 47% uspešnosti (42. odbrane)

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

Jagodinac 09/12/2020 - 21:04

U srpskom rukometu nista novo. I dalje se selekcija pravi od igraca i igracica koje zaradjuju za hleb po stranim klubovima?! Ni jedna jedina igracica iz Srpske rukometne lige? Za to vreme u Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji je selektovano devet igracica iz Lokomotive Zagreb i jedna iz Umaga i Bjelovara! I samo 6 iz stranih klubova. Znaci hrvatski tim je sastavljen od igracica koje se dobro poznaju, igraju zajedno. Imale su vremena da se dugo pripreme za ovo natjecanje. Za to vreme Obradovic pravi tim od igracica iz cele Evrope koje su mozda zajedno provele nedelju ili dve zajedno po par sati dnevno. Pa tu ni David Koperfidl ne bi mogao napraviti tim koji ce da uspesno igra i odbranu i napad. Zaista ne vidim razklog zasto Obradovic nije mogao da napravi kostur tima od najboljih igracica Naise i Jagodine uz dodatak par najboljih igracica iz Evrope? Ovo postaje dosadno jer se nista u srpskom rukometu ne menja. Boza ce ostati tu gde je do penzije a selektori ce da se menjaju svakih par godina ako ne i cesce.

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball