DAN „D“: Slovenci na Norvežane za prvo mesto, Hrvatska jako na Španiju – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

DAN „D“: Slovenci na Norvežane za prvo mesto, Hrvatska jako na Španiju

Imena tri polufinalista Evropskog prvenstva 2020 su već poznata. Španija i Hrvatska odmeriće snage za prvo mesto u grupi u Beču od 16 časova, u duelu u kome nećemo gledati Luku Cindrića, u kome bi i remi bio dovoljan „Furiji“ da obezbedi osvajanje grupe zbog bolje gol-razlike.

Što se tiče grupe u Beču, jasno je da je Nemaćka treća, dok će se za četvrto mesto boriti Austrija i Belorusija, iako to neće značiti ništa kada su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske Igre.

Konačno, Nemačka i Češka će odigrati potpuno revijalni meč.

U drugoj grupi sve oči su uprte u duel Norveške i Slovenije (18.15), koji bi timu Ljubomira Vranješa mogao da donese plasman u polufinale. Slovencima je dovoljan i bod, a možda će sve biti poznato i pre meča, ako Portugal bude savladao Mađarsku (16). U tom slučaju će se Norvežani i Slovenci boriti za prvo mesto u grupi, odnosno, „lakšeg“ rivala u polufinalu.

Duel Islanda i Švedske malo toga odlučuje. Islanđani ne mogu dalje od četvrtog mesta, kao ni Šveđani. U krugu sa Mađarskom i Portugalom imaju -3, što ih izbacuje iz borbe za treće mesto i olimpijske kvalifikacije.

SATNICA:
Hrvatska – Španija 16
Austrija – Belorusija 18.15
Nemačka – Češka 20.30

TABELA:
Španija 8
Hrvatska 8
Nemačka 4
Austrija 2
Belorusija 2
Češka 0

SATNICA:
Portugal – Mađarska 16
Slovenija – Norveška 18.15
Island – Švedska 20.30

TABELA:
Norveška 8
Slovenija 6
Mađarska 4
Portugal 2
Island 2
Švedska 2

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *