Borut Maček (Iran): Nismo došli da glumimo turiste – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Borut Maček (Iran): Nismo došli da glumimo turiste

Selektor Irana, Borut Maček, predvodiće ovu azijsku reprezentaciju na njenom prvom učešću na Svetskom prvenstvu. Slovenački stručnjak nije oduševljen pripremnim periodom:

Pripreme su bile, iskreno da kažem, dosta siromašne. Ako se zna da Iran prvi put ide na Svetsko prvenstvo, mislio sam da ćemo imati veću podršku, ali je nažalost ispalo da su sada izbori u Federaciji. U pet meseci, promenili su tri predsednika. Prethodni je pokušao nešto da promeni, ali nije uspeo. Šta je, tu je, odigrali smo samo tri utakmice sa Italijom i jednu trening utakmicu sa jednim tamošnjim klubom.

Iran se nalazi u grupi sa Hrvatskom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom, Austrijom i Tunisom.

– Teška grupa za nas. To je bivša Juga. Najbolji rukomet se igra i dalje u Jugi, ako smem tako da kažem (smeh). Tu je pet trenera iz Ex-Yu, i to znači da još uvek taj region daje najbolje u svetu rukometa. Mi dolazimo bez pritiska, nemamo moranje rezultata, ali sigurno nećemo glumiti turiste. Nadam se da igrači neće podbaciti zbog dvorana i publike. Borićemo se najbolje što možemo.

Bosanci takođe debituju…

– I oni jesu, ali ako znamo u kojim klubovima igraju oni, a u kojim moji, onda je jasno da smo u podređenom položaju. Odigraćemo korektno, fer utakmicu, a na kraju ćemo prebrojati ranjene i mrtve – u šali završava Maček.
Slovenac nije jedini član stručnog štaba iranske reprezentacije. Ulogu trenera golmana obavlja Milovan Erceg.

One Comment

  1. Pingback: Makedonci ruše Seadove ratnike, Obrvan: Ne znamo ni sami kakvi ćemo biti | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *