GOLUŽA PRED AUSTRIJU: Ljubav i osmeh - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 GOLUŽA PRED AUSTRIJU: Ljubav i osmeh

GOLUŽA PRED AUSTRIJU: Ljubav i osmeh

Marko Marjanović
0 komentar

Hrvatska reprezentacija u Dohi čeka prvu utakmicu protiv Austrije koja je na rasporedu 16. januara, u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 17 po srednjeevropskom, u dvorani Duhail. „Kauboji“ su u Kataru odradili tri treninga kako bi se što bolje pripremili za prvi meč Svetskog prvenstva.

Selektor Slavko Goluža je uoči prve utakmice kratko prokomentirao prve dane reprezentacije u Kataru.

– Stigli smo pre dva dana u Dohu. Odmorili smo se i odradili tri treninga. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svežini. Onaj umor koji se osetio na početku se više ne oseća se više, imali smo dovoljno vremena da se oporavimo. Igrači su spremni i oseća se pozitivna nervoza pred sami početak jer svi jedva čekamo da sve to krene. Nema nikakvih povreda i svi se dobro osećaju. Uslovi su izvanredni, od smeštaja, hrane do uslova u dvorani koje imamo. Dvorana je sjajno izdanje u kojoj je sve komforno.

Goluža je najavio prvi duel protiv selekcije Austrije.

– Bez obzira na to kakav je protivnik, ja sam odmah rekao da idemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo s osmehom. To je poruka koju želimo poslati iz Katara. Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu spoljnu liniju igrača, tu su Viktor Silađi, Nikola Bilik i Janko Božović, a tu su i krila Raul Santos i Robert Veber. Imaju dobru polukontru i moramo se paziti da ne izgubimo loptu na deset metara. Moramo biti oprezni kada ćemo se menjati iz odbrane u napad. Znamo da se kroz odbranu dobija veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale uvek se mogu rešiti kroz odbranu. Naše se zna, čvrsta obrana i pogotci iz polukontre.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball