Dragan Gajić za kraj: Ovo je realnost - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Dragan Gajić za kraj: Ovo je realnost

Dragan Gajić za kraj: Ovo je realnost

Marko Marjanović
0 komentar

Odličan turnir odigrao je Dragan Gajić, ali nije uspeo pomoći svojoj Sloveniji da ostvari bolji plasman od osmog mesta. Ubitačno desno krilo je na najboljem putu da postane najbolji strelac šampionata. Njegov prvi pratilac, Žarko Marković, mora postići 11 golova u finalu protiv Francuza da bi ga sustigao. Posle poraza od Nemačke u borbi za sedmo mesto i plasman u kvalifikacije za OI, Gajić je realno sagledao učinak svoje reprezentacije.
– Bili su bolji, ne treba filozofirati. Povrede su nas dotukle, Zorman se povredio. Kako god da okrenemo, on je mašina iz pozadine koja gura sve to. Bezjak je odigrao celu utakmicu, bio preumoran na kraju. Falilo nam je svega po malo. Čestitke Nemcima, a mi smo ostvarili svoj cilj, plasman u olimpijske kvalifikacije.

O turniru

– Ako hoću da budem realan, da govorim bez emocija, mislim da je ovo realnost. Kako smo igrali, kako su nas pratile pobede tokom čitavog pripremnog perioda, realno je da smo osmi. Bila je velika konkurencija između petog i osmog mesta. Šteta što nemamo malo više samopouzdanja da puknemo neku od velikih ekipa. Fali nam još malo te balkanske krvi. Nadam se da ćemo na sledećem takmičenju i to popraviti. Ako budemo kompletni sa dva-tri šutera na levom beku, biće nam mnogo lakše. Siguran sam da ova generacija nije rekla zadnju.
O tituli najboljeg strelca
– Očekivao nisam, ali kako je krenulo, saigrači su mi verovali, bilo je dosta lopti za mene. Trudio sam se da budem konstantan, da idem na glavu na svaku loptu. Super mi je to išlo. Hvala svima njima. Kako god da se desi, da li će Marković da zabije 12 ili ne, drago mi je da sam pokazao da mogu da budem dobar na međunarodnoj sceni.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball