Slovenija za sada bez kvalifikacija za OI - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Slovenija za sada bez kvalifikacija za OI

Slovenija za sada bez kvalifikacija za OI

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Nemačke, zauzela je sedmo mesto na 24. Svetskom prvenstvu nakon pobede nad Slovenijom 30:27 (16:14). Ovim trijumfom, „Panceri“ su ugrabili poslednje mesto u kvalifikacijama za Olimpijske Igre, dok će Slovenija, nakon osvajanja osmog mesta, morati da se nada sledećoj prilici za plasman na kvalifikacioni turnir za Rio.

Iako bez Zormana i Špilera, tim Borisa Denića je bolje počeo, vodio sa 2:0, 3:1, 5:3 i 7:4, zahvaljujući raspoloženim Nateku i Kavtičniku. Nemci su odlično reagovali na tajm aut Sigurdsona i izjednačili na 7:7, a u 18. minutu prvi put povela, 10:9. Do odmora, Nemačka je održavala plus dva.

U nastavku, prednost je rasla do maksimalnih 24:19. Natek je bio jedina pretnja protivniku u slovenačkim redovima, što nije bilo dovoljno za priključak. Stvari su postale gore kada je Luka Zvižej dobio direktan crveni karton u 44. minutu, tako da su nemci rutinski priveli meč kraju.

STATISTIKA

Izjave posle meča

Miladin Kozlina

-Nismo odigrali najbolje, onako kako smo se dogovorili. Izgubili smo, teško je. Svi smo umorni, bilo je teško izdržati do kraja.

O učinku na turniru:
– Moramo biti pozitivni. Da je negativno, možda bismo se i svađali, ali trebamo ova tri poraza u nizu da izdržimo kao ekipa i ostanemo zajedno. Ostvarili smo cilj, OI kvalifikacije, ali smo opet hteli korak više da napravimo. Drago mi je što sam se vratio u reprezentaciju i nadam se novom pozivu selektora.

Luka Zvizej

– Falilo nam je snage, ima nas sve manje i manje.

– Generalno možemo biti svi zadovoljni. Došli smo među osam najboljih ekipa, a na sve ostalo što se događalo, mislim da nema ni smisla pričati.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball