Stub odbrane BIH, Vladimir Vranješ: Bolji napad za pobedu protiv Makedonije - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Stub odbrane BIH, Vladimir Vranješ: Bolji napad za pobedu protiv Makedonije

Stub odbrane BIH, Vladimir Vranješ: Bolji napad za pobedu protiv Makedonije

zika.bogdanovic
0 komentar

Posle povrede Koste Savića, za koga je ovo SP završeno, glavna briga selektora BIH Dragana Markovića bila je vezana za ime Vladimira Vranješa. Stameni defanzivac „pocrveneo“ je u 56. minutu duela sa Austrijancima posle starta na Austrijancem Ziurom, ali mu to IHF nije uzeo za zlo, pa kazne neće biti, a Banjalučanin će stajati u sredini odbrane, zajedno sa Mirsadom Terzićem, večeras od 17 časova po srednjoevropskom vremenu u balkanskom duelu sa Makedonijom:

– Zadesio me crveni karton. Nije bilo namernog udaranja, ali sudije su tako presudile. Verujem u nas. Igrali smo protiv Austrijanaca prvo poluvreme dobro, kod Irana je to bio slučaj sa drugim delom. Ako uspemo da spojimo celu utakmicu, možemo se i radovati na kraju protiv Makedonaca – kaže pivotmen mađarskog PIK Segeda i nastavlja sa pričom o Makedoniji:

– To je ekipa koja ima i glavu i rep. Igraju dobro odbranu, imaju dobru tranziciju i jednog od najboljih desnih bekova na svetu. Ako budemo igrali odbranu, kao protiv Austrije, moći ćemo da im pariramo. Moramo poraditi na napadu, jer ne smeju nam se događati stvari koje su nas zadesile, da 10-15 minuta ne zabijemo gol.

Kako protiv Lazarova, izlascima, blokom…

– O tome ćemo pričati dok budemo gledali video. I on je čovek od krvi i mesa, verujem da možemo da ga zaustavimo, ali nije on jedina pretnja. Ima tu još dosta dobrih igrača.

Da li su te iznenadili ubedljivom pobedom protiv Tunisa na otvaranju?

– Jesam bio iznenađen, Tunis je ušao sa strahom, a Makedonci su iskusna i dobra ekipa. Znaju šta rade, sviđa mi se njihov brz rukomet.

Prvobitan plan je bio da se sa dve pobede obezbedi plasman u osminu finala već posle dva kola. Imate li plan B, kao i snage, s obzirom da ste izgledali poprilično utučeno posle Austrijanaca?

– Udario nas je poraz u glavu. Imamo još tri utakmice da se borimo. Ovo je turnir. Ekipa smo koja je došla prvi put na Svetsko prvenstvo. Ginućemo jedni za druge, kao i do sada.

Kako se nosite sa euforijom koja vlada u zemlji?

– Kada se pobedi najbolji smo, kada izgubimo najgori smo. Tako je to na našim prostorima. Motiviše nas i dalje to da pobeđujemo i veselimo ljude u Bosni. Znamo da im to puno znači. Uradićemo sve da obradujemo, prvo sebe, a onda i njih – zaključuje Vladimir Vranješ.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.