Balkan-Handball.com

Silni Nemci rutinski savladali Poljsku

Nemačka se raduje fantastičnom startu na Olimpijskom turniru u Riju. Nakon trijumfa nad Švedskom na startu, četa Dagura Sigurdsona je srušila i Poljsku – 32:29 (16:14). Šampion Evrope je ponovo odigrao na vrhunskom nivou,  ne dozvolivši protivniku nijedno vođstvo tokom 60 minuta.

Sjajna timska igra, raspoloženi strelci i sigurni Volf među stativama – to je bio recept za rutinsku pobedu nad neubedljivim Poljacima, koji su i drugi put pognute glave napustili teren „Future“ arene. Odbrana ove selekcije bila je daleko ispod standarda čitavim tokom meča.

Početak je obeležila igra gol za gol, u kojoj Nemci ni u jednom trenutku nisu dozvolili rivalu da se nađe ispred njih. Održavali su gol prednosti, a onda preko Videa i Kuna poveli sa 9:6. Poljska je zaigrala bolje tek nakon što je neučinkovitog Višomirskog među stativama zamenio iskusni Šmal – usledila je prva odbrana poljskog golmana, tek u 15. minutu, što je pokrenulo izabranike Talanta Dujšebaeva.

Uz puno isključenja i direktan crveni karton Disingera, evropski prvaci su održavali minimalno preimućstvo. Sjajni Vide se postarao za poslednji gol svog tima u prvom delu, a Poljaci su usled par promašaja iz vrlo povoljnih pozicija na odmor otišli sa minusom od dva gola.

Odbrana Poljske je bila jako loša i u nastavku – Genshajmer iz kontra napada dovodi „Pancere“ na maksimalnih 21:17 u 38. minutu.

Što se ofanzive tiče, najveći problem u sastavu Dujšebaeva je pozicija srednjeg beka, na kojoj su se smenjivali Krajevski i Gerak.  To je donekle nadoknađeno tehničkim greškama Nemaca, dobrim reakcijama Šmala i kontra napadima – upravo na taj način, treća selekcija sveta je napravila seriju 3:0 i prišla na 22:21. Imao je Mihael Jurecki i veliku priliku za izjednačenje, ali je Volf zaustavio njegov zicer i tako pokrenuo niz svog tima, koji je za tili čas ponovo pobegao na 25:21.

Karol Bielecki je bio taj koji je održavao nadu svoje reprezentacije, ali je odbrana i dalje bila na veoma niskom nivou, pa su Sigurdsonovi momci lako dolazili do realizacije – gol Druksa za 28:23 u 52. minutu zapečatio je sudbinu Poljaka.

Kun, Vide i Genshajmer su bili najefikasniji u pobedničkim redovima sa po pet golova, dok je na drugoj strani ubedljivo najbolji bio Bielecki sa 10.

Nemačka sada ima maksimalna četiri poena, dok je Poljska u jako teškoj sitauciji, pošto je i u prvom kolu izgubila od Brazila.

Što se 2. kola ove grupe tiče, sastaju se još Brazil – Slovenija (21.40) i Egipat – Švedska (00.15).

Foto: Stephane Pillaud – IHF

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *