SKLANJAJ SE KO MOŽE: Francuzi pregazili Katar! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SKLANJAJ SE KO MOŽE: Francuzi pregazili Katar!

Kataru je bilo potrebno 33 minuta da završi posao protiv Hrvatske, a Francuzima tek neki minut više da postave svetske vicešampione na svoje mesto. Svako ko je gledao meč u Future Areni, mogao je da se uveri, koliko su u stvari jaki Nikola Karabatić i drugovi, kada hoće! Na kraju, 35:20 (16:13), pravo „teranje sile“ i nagoveštaj da na ovom nivou, „Trikolorima“ teško ko može da parira!

A parirali su Katarci, doduše, bez velike pomoći golmana, Šarića (šest odbrana) i Stojanovića (dve odbrane), a uz dobru šutersku rolu Kapotea i Markovića u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Nikola Karabatić je „hranio“ Sorainda, razigravao Porta i Grebila, a svoje lopte su koristila i krila Abalo i Gigu. Sve je išlo kako treba,rutinski do poluvremena, uključujući i solidnog Omejera (12 odbrana) – 16:13.

A onda, šah-mat u desetak minuta. Stisli su Francuzi odbranu, pokušao je Rivera sa Bagarićem da učini nešto više, ali sve su linije bile prekinute. Par kontri, par lepih akcija u napadu i „brzi voz“ Nikole Karabatića, sve do 22:15 u 37. minutu, kada je postalo jasno ko je gazda.

Do kraja meča, viđena je samo lagana egzekucija svetskih i olimpijskih šampiona. Onu evropsku titulu su prepustili drugima, čisto da se motivišu još više za Rio…

Najefikasniji u pobedi bio je Luk Abalo sa sedam golova, a po pet su dodali Karabatić i Grebil. Kod Kataraca, po četiri su postigli Bagarić, Marković i Kapote.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *