Červar za kraj: Bez milosrđa, neće biti bolje. Ne treba zaboraviti ali treba oprostiti! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Červar za kraj: Bez milosrđa, neće biti bolje. Ne treba zaboraviti ali treba oprostiti!

Odlazeći selektor reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, ovako je govorio nakon debakla od Danske i ispadanja u drugom krugu Svetskog prvenstva u Egiptu:

-Oni su Svetski prvaci, jači su, bili su favoriti. Igrači su dali koliko su mogli, to treba ljudi da shvate. Možda sam posle Argentine prenaglio sa izjavom,ali šta je tu je. Uglavnom, moja poruka je sledeća: Kada volimo nekoga ko nas voli, tu nema zasluge. Kad činimo dobro ko nama čini dobro, to nije neka zasluga. To svi grešnici rade. Mi treba da činimo dobro onima koji nama nama ne žele dobro. Ljudima koji mrze. Ja sam voleo takve ljude tokom svih 47 godina karijere, motivisali su me da budem bolji. Bez milosrđa, neće nam biti bolje u životu. Ne treba zaboraviti, oprostiti treba. Za bolju Hrvatsku, za naše unuke.

-Gledali ste utakmice prošlog EP gde smo bili najbolja ekipa, rekao sam već da ovde nismo spremni, fale najbolji igrači, Duvnjak koji je najbolji u Evropi se mučio sa koronom, bolešću, temperaturom. Karačić je još uvek neizčlečen ali je hteo da pomogne. Ovaj rezultat ne doživljavam kao neku poseban neuspeh. Nema Cindrića, Stepančića, pa od koga ste očekivali da rešava utakmice? Od ovog malog iz Neksea? Martinović je veliki talenat, ali nije spreman još uvek da pobedi Dansku, kao i Halil. Treba da prođe još neka godina da bi bili spremni za takce poduhvate. Mnoge reprezentacije su radile na podmlađivanju, nisu bile aktuelne godinama, a evo ih, sada se dižu sa novim, mladim igračima.

-Poručio bih savezu da treba pomoći klubovima. Svi su mislili da ćemo ovde osvojiti zlato, a to je nerealno. Mi moramo imati jake klubove koji će proizvoditi nove Duvnjake, nove Karačiće. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa. Svima od srca zahvaljujem, a bio bih sretniji da sam otišao sa boljim rezultatom. Sada imam vremena da se više posvetim porodici. Sada malo odmora, ali ću se vratiti, neću se oprostiti od rukometa dokle god me služi glava. Vidi se da sam ostario, ali mi glava i dalje dobro radi – rekao je između ostalog Lino Červar.

 

One Comment

 1. Jaganjac Ekrem

  26/01/2021 at 02:30

  Lino je bio samo loša karika u instituciji koja se zove reprezentacija..
  Maksimalno angažiran ali nedovoljno dobar sa kvalitetom igrača koje je ovaj put imao.
  Niko nije bio na potrebnom nivou a vrhunskih majstora više nemamo.. oni su nestali jer nemamo ni vrhunskih klubova da ih stvaraju.. dugogodišnja nedovoljno dobra strategija rada na održavanju i razvoju rukometa u državi.. osciliramo godinama i lagano padamo i padačemo..
  povratak će biti puno težak jer su nas mnogi stigli i pristigli.. ko je kriv je nevažno u odnosu na važnost kako to ispraviti sa što manje posljedica za rukomet i reprezentaciju 🤔

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *