Nikolaj Jakobsen: Hrvati preterali, sudije zakazale! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nikolaj Jakobsen: Hrvati preterali, sudije zakazale!

Selektor reprezentacije Danske, Nikolaj Jakobsen, smatra da su hrvatski igrači preterali sa grubostima u sjajnoj utakmici završenoj bez pobednika. 

Jedan od trenutaka koji su obeležili meč bio je start Duvnjaka na Gidselu u prvom poluvremenu, nakon kojeg je nadmeni Danac odbio da prihvati izvinjenje i rukuje se sa Duvnjakom, koji mu je pružio ruku u znak izvinjenja. 

Jakobsen se u razgovoru za danski TV 2 Sport pitao „vrede li za nas neka druga pravila“ i dodao kako su „po njegovom ukusu“ hrvatski igrači preterali u startovima.

-U nekim trenucima su sigurno preterali. Duvnjak je udario u glavu, a Gojun u szomak. To su dve situacije za potencijalne crvene kartone. Dobro su se pripremili za Gidsela. Preterali su barem dva-tri puta.

-Zašto imamo snimke ako se ne koriste? Ovakve situacije se jednostavno moraju proveriti. Matijas ne bi ležeo na terenu zabave radi. Mislim da je propust što sudije nisu proverile šta se desilo – rekao je danski selektor.

Činjenica jeste da je Hrvatska oštećena u ovom duelu, koliko kriterijumom suđenja španskih arbitara, toliko i direktnim greškama na štetu tima Hrvoja Horvata.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *