Boris Rojević oprezan na startu: Kao da ničega nije bilo godinu dana... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Boris Rojević oprezan na startu: Kao da ničega nije bilo godinu dana…

Boris Rojević oprezan na startu: Kao da ničega nije bilo godinu dana…

zika.bogdanovic
0 komentar

Novosadska Vojvodina započela je pripreme za novu sezonu u kojoj želi da odbrani tron u srpskom rukometu i osvoji osmu uzastopnu titulu. Trener Boris Rojević okupio je sastav koji je dosta izmenjen u odnosu na prethodnu, nedovršenu sezonu, s obzirom da je čak devet igrača otišlo iz „Slane bare“. Sretenović, Milašević, Prodanović, Ovčina, Ilić, Medurić, Vučković, Stojković i Perović (završio karijeru) neće biti više deo kluba. Veliko pojačanje je povratak u zemlju nekadašnjeg srpskog reprezentativca, „srebrnog orla“, Bojana Beljanskog, a tu su i pivotmen Aleksandar Kurteš (Spartak), kao i levi bekovi Milan Vukovljak (Katar) i Stefan Miljković (Borac Banjaluka), desno krilo Darko Milenković (Dinamo) i levo krilo Bojan Rađenović (Borac Banjaluka). 

  • Krećemo ispočetka. Kao da ničeg nije bilo godinu dana i to je vrlo čudno. Napravili smo ozbiljan rez u igračkom kadru. Do sada toliko promena odjednom nije bilo i zato će biti potrebno vreme da se igrači naviknu na rad koji zahtevamo, jedni na druge. Doveli smo igrače koji su spremni da igraju zahtevnu odbranu i da svakog dana napreduju. Praktično osim Beljanskog koji će nam mnogo doneti kvalitetom, ali i iskustvom, ostale pridošlice moraće mnogo da zapnu kako bi pokazali šta poseduju od igračkog potencijala – kaže trener Novosađana Boris Rojević u razgovoru za klupski sajt.

Početak priprema za sada je na otvorenom usled mera koje su i dalje na snazi. 

  • Treniramo na stadionu Karađorđe i tu imamo odlične uslove. Nažalost nisu svi igrači u istoj fizičkoj formi. Neko je više radio tokom pauze, a neko manje i to je uvek nezahvalno, ali naš kondicioni trener i moj prvi pomoćnik Aleksandar Tunguz će sigurno sve to popraviti. Ovaj prvi deo je uvek dosadan igračima, ali je neophodan. Čekamo da popuste mere i da uđemo u halu i da počnemo sa rukometnim treninzima.

Krila Novosađana, Miloš Grozdanić i Strahinja Stanković imaju „otvoreno“ u pronalaženju inostranih angažmana. 

  • Stanković i Grozdanić su zaslužili da odu u inostranstvo i naplate sve ono što su dali Vojvodini. Međutim oni nigde ne žure sa tim. Neće otići tek tako zbog bilo koje ponude. Samo ona koja je znatno bolja od Vojvodinine i koja im garantuje dobru egzistenciju i naravno dobar rukometni ambijent će ih odvesti iz Novog Sada. U suprotnom, ostaju kod nas. Mi kao ozbiljan klub već imamo pripremljene zamene ako dođe do toga. Što se tiče mladih igrača uvek ih svake sezone priključujemo prvom timu.

Trojka u Crvenoj zvezdi….

  • Odlučili smo da golman Dimitrije Jelić, zatim pivotmen Luka Rogan i bek Nikola Kovačević naredne sezone igraju u Crvenoj zvezdi sa kojom smo oduvek imali izvrsne odnose. To je idealna sredina za njihov razvoj. Priključili smo prvom timu kadetske reprezentativce iz našeg omladinskog pogona Simu Šijana i Marka Tasića tako da nastavljamo sa afirmacijom mladih.

Aktuelni šampioni, kao i vicešampioni Metaloplastika iz Šapca, vraćaju se u ARKUS ligu. Novosađani će biti u grupi sa ekipama Dinama, Partizana, Dubočice, Spartaka, Kikinde, Proletera i Jugovića, a četiri najbolje izboriće doigravanje za šampiona. 

  • Prva grupa je kvalitetnija. Neće biti lako. Dinamo je naš stari rival koji je uvek izuzetno kvalitetan. Vidimo da se Partizan ozbiljno pojačava, kao i Dubočica što će biti najteže gostovanje. Proleter je preuzeo prekaljeni as Momir Rnić. Imaćemo ponovo derbi sa Jugovićem i to je uvek utakmica gde usled velikog rivaliteta kvalitet više nije presudan. Spartak je uvek neugodan tim. Odlična grupa i zato očekujem mnogo sjajnih utakmica – jasan je Rojević.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball