Balkan-Handball.com

Domagoj Duvnjak prelomio – U Kilu od 2014. godine!

Kada je poljski magnat Bertus Servas morao da se preda u borbi za Domagoja Duvnjaka krajem prošle nedelje i kada ni milion evra godišnje plate, kako su neki tamošnji mediji preneli (gazda Vive Targi Kelcea je mislio „da se takva ponuda ne može odbiti“), nije bilo dovoljno da Poljska zameni Bundesligu, postalo je jasno da sjajni hrvatski reprezentativac, najbolji igrač Bundeslige i zvanično najbolji na ovim prostorima, ostaje u Nemačkoj, ali ne u dresu HSV-a, već Kila!

Ponuda „Zebri“ je bila dovoljna da primami u svoje redove jednog od junaka ovogodišnjeg F4 u Kelnu, na kome je HSV došao do titule. Duvnjak će u Kil narednog leta, dakle 2014. godine, po isteku ugovora sa HSV-om. Tako će tradicionalno hrvatski klub, HSV, dobiti konkurenciju u Kilu, a nemački šampion momka koji ih može držati na vrhu još godinama.

Da podsetimo, u Kil ovog leta stižu „zlatni dečaci“ generacije 1991, Vael Žaluz i Rasmus Lauge. Uz Johana Sjostranda, koji će na golu imati svog druga iz dana zlatne švedske juniorske reprezentacije, Andreasa Palicku (obojica 1986), Arona Palmarsona (1990), Niklasa Ekberga (1988), Patrika Vinčeka (1989) na pomolu je stvaranje jedne generacije koja ima potencijal da nastavi ono što je prethodna uradila – da vlada Bundesligom i Evropom. Još ako se obistine glasine da će i Niklas Landin stići umesto Palicke na gol Kila iz Rajn Nekar Levena narednog leta, baš kada stiže i Duvnjak…

KANELJAS KAO ZAMENA

Jedan od glavnih poluga u Atletiko Madridu Talanta Dušebajeva, biće zamena za Domagoja Duvnjaka – Žoan Kaneljas. Levi bek koga je Dušebajev pre par nedelja nazvao jednim od stubova ekipe, u Hamburg stiže 2014. godine sa ugovorom u džepu na tri sezone.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *