Domagoj Pavlović: Vujović mi podigao samopouzdanje - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Domagoj Pavlović: Vujović mi podigao samopouzdanje

Domagoj Pavlović: Vujović mi podigao samopouzdanje

Marko Marjanović
0 komentar

Jedan od mladića iz „Vujine čete“ koji je prijatno iznenadio rukometni svet ove sezone jeste Domagoj Pavlović. Zagrepčanin, koji je prošle nedelje napunio 22. godinu, igra odlično ove sezone, uprkos povredi ramena koja ga je na kratko odvojila od terena. U porazu od Vesprema 25:24, u polufinalu SEHA Gasprom lige, Pavlović je postigao dva gola u prvom poluvremenu. Iako su i ove godine ostali bez finala, navijači PPD Zagreba mogu biti ponosni na svoj tim

– Pre početka smo znali protiv koga igramo, kakva je Vesprem ekipa. To je skup fantastičnih pojedinaca. Znali smo da će biti tvrda i teška utakmica. Iskoristili su naš loš početak i napravili razliku. Mi smo sve vreme stizali, ali to je jako teško protiv ovakve ekipe. I kada smo konačno uspeli da ih stignemo u prvom poluvremenu, ponovo smo upali u neku crnu rupu. Nismo se snašli u tom delu i oni su se ponovo odvojili. Celu utakmicu smo morali da ih stižemo, što smo na kraju uspeli. Malo nam je falilo – konstantuje Pavlović.

Odakle tolika hrabrost i samopouzdanje?

– Pa pogledajte koliko smo samo velikih timova pobedili ove sezone, uključujući Kil, PSŽ i sada Kolding. Sigurno da su ti rezukltati u nama proizveli ogromno samopouzdanje, i to se vidi na terenu. Ali, mi smo još uvek mlada ekipa, i nema dileme da postoji još puno prostora za napredak.

Hoće li biti motiva u borbi za treće mesto?

– Naravno da hoće, budite sigurni u to. Medalja je medalja.

Koliko je Vesprem bila dobra proba za Barselonu?

– Odlična, jer obe ekipe imaju dosta iskusnih, malo starijih oigrača koji znaju igrati na rezultat. Čim se završi meč za treće mesto okrećemo se Barseloni.

Igraš odličnu sezonu, šta je najviše uticalo na tvoj napredak?

– Sigurno da mi je Veselin Vujović značajno podigao samopouzdanje. Dogodila se ta pauza koja me je malo „ohladila“ ali sada ponovo radim punom parom.

Da li uskoro očekuješ poziv u reprezentaciju?

– Mislim da ima vremena. Još uvek se nisam potpuno oporavio od povrede ramena. Sve u svoje vreme.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball