Balkan-Handball.com

Hrvatski derbi zatvara kolo (sreda,18), Kordi: „Turbulentno leto iza nas“

Poslednji meč prvog kola SEHA South Stream Lige 2013/2014 između C.O Zagreba i Nexe-a, biće odigran u zagrebačkom predgrađu dvorani „Sutinska vrela“ u sredu od 18 časova. Dva najbolja hrvatska tima, otvaraju sezonu u kojoj Zagreb brani titulu osvojenu u Skoplju prošlog aprila, dok Nexe kreće nekim novim putem sa novim trenerom Zdenkom Kordijem:

–  Sastav hrvatskog prvaka ne treba posebno najavljivati, svi znaju da je to „reprezentacija u malom“. Svi igrači Zagreba su reprezentativci – seniorski, juniorski ili kadetski. Samim time, oni su favoriti u svakoj utakmici. Naš je zadatak približiti se što više Zagrebu i odigrati što kvalitetniju utakmicu – rekao je Zdenko Kordi i prokomentarisao pripremni period našičkih rukometaša:

– Ovo je ljeto bilo dosta turbulentno. Bilo je čak i onih koji su mislili kako klub neće nastupati u SEHA ligi. Uz takva razmišljanja, situacija nije bila povoljna. Iz prošlogodišnje nam je momčadi otišlo šest igrača, otišlo nam je srce momčadi – golman, pivot, lijevi i desni vanjski te dva srednja vanjska. Naš je najveći izazov bio slaganje momčadi za ovu sezonu. Uspjeli smo u tome. Uvijek govorim kako su igrači koji su došli prinove dok god ne pokažu da su pojačanja. To se treba pokazati na terenu i to zahtjeva jako puno posla, uigravanja i u obrani i napadu. Rezultat toga je i promjenjivost igara u pripremnom razdoblju. Trebat će vremena kako bi se to sve posložilo. Sezona je duga, svi će igrači dobiti svoju priliku i nadam se da ćemo što prije početi funkcionirati onako kako svi želimo. No, to su stvari koje se ne mogu planirati sa stopostotnom sigurnošću. Radili smo, radimo i raditi ćemo naporno, svi igrači ispunjavaju postavljenje zahtjeve i vjerujem kako će taj rad dati rezultata – zaključio je Kordi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *