Balkan-Handball.com

Dve nedelje do STRUGE 2013 – Ivri hvata formu za sezonu u kojoj želi između 6. i 8. mesta

Jedan od najuspešnijih klubova u istoriji francuskog rukometa, osmostruki prvak države, Ivri stiže u makedonsku Strugu, gde će se od 14. do 17. avgusta održati 41. Međunarodni rukometni turnir “Struga 2013“. Do početka ere Monpeljea 1998. godine, za vreme koje je tim sa juga Francuske osvojio 14 titula, Ivri je bio najtrofejniji klub u ovoj zemlji, koji je pored Šamberija (2001), jedini uspeo da prekine tu vladavinu 2007. godine. Deseto osvojeno mesto u sezoni 2012/2013, nije zadovoljilo nikoga u trofejnom francuskom timu. Poslednji izlazak u Evropu, vezan je za sezonu 2010/2011, kada ih je upravo skopski Metalurg eliminisao iz Kupa EHF:

– Naš cilj je da narednu sezonu završimo između šestog i osmog mesta – kaže trener Paska Leandri. Pojačane ambicije francuskog tima, bazirane su na dolasku trojice novajlija – Pabla Simoneta, Diega Humeta i Novice Rudovića. Sva trojica dolaze iz različitih liga (Španija, Portugalija, Rumunija), pa se u klubu nadaju da će to doneti novu filozofiju i energiju timu. Ovog leta je u Monpelje otišla prva zvezda tima, srednji brat Simonet, Diego, pa je evropski rukomet propustio jedinstvenu priliku da u jednom klubu u isto vreme gleda tri brata – Sebastiana, Diega i Pabla.

Mladi Pablo stiže iz ASOBAL-a, gde je nastupao za Kvenku, a u sezonu je već ušao predvodivši juniorsku reprezentaciju Argentine na SP 2013 u Bosni i Hercegovini. Bivši crnogorski reprezentativac, Novica Rudović, bio je jedan od najboljih strelaca ASOBAL-a u dresu Aratea i Oktavio Pilotesa, da bi prošle sezone osvojio pehar Kupa Portugalije sa Sportingom. Kako Francuska postaje obećana zemlja za rukometne profesionalce, i konkurencija za mesto u sredini tabele LHN, biće sve veća.

Dres Ivrija nosi i povremeni srpski reprezentativni pivotmen, Veljko Inđić, odnosno, Damir Smajlagić, dok je Davor Dominiković otišao u nemački HSV.

Ivri sezonu u domaćem šampionatu započinje sa dva meča na domaćem terenu protiv Nanta i Aix-a. Za podizanje forme i uigravanje nove bekovske postave, turnir u Strugi će biti od velikog značaja. Posle turneje po Makedoniji, Ivri će igrati i na tradicionalnom „Marane“ turniru sa ekipama Tuluza, Sankt Petersburga i Kristijanštada.

2 Comments

  1. Pingback: Još 10 dana do Struge 2013: Konstanca se rešava srpske trojke :: Balkan Handball

  2. Pingback: Vardar brusi formu u Kranjskog Gori, Abutović: “Braća Rusi se lako uklapaju” :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *