Gde ćete provesti rukometno leto? - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Gde ćete provesti rukometno leto?

Gde ćete provesti rukometno leto?

zika.bogdanovic
1 komentar

Kao i svake godine, rukometno leto na Balkanu biće vruće, prošarano nizom kvalitetnih turnira i kampova, na kojima će i ove godine mladi rukometaši i rukometašice moći da stiču znanja, iskustva, razbijaju kulturološke, etničke i ostale barijere, sakupljajući najlepše moguće uspomene – one sa rukometnih 40×20 metara.

NAJBOLJI GOLMANI PO TREĆI PUT U MAKARSKOJ

Kao i prethodnih godina, kvalitetni rukometni sadržaji kreću u drugoj polovini juna iz Makarske, gde će ovog leta po treći put biti organizovan međunarodni Kamp rukometnih golmana (22.-26.jun) na kome će i ove godine učestvovati svetske zvezde poput Hvita, Perića, uz odličnu domaću podršku Alilovića, Blažička, Jerkovića, Vujovića, Šega, legendarnog Mirka Bašića i drugih. Uz smeštaj i uslove za trening na najvećeg mogućem nivou, mladi golmani iz čitavog sveta, imaće priliku da uče od najboljih.

dansk_hvit_kasperMAKARSKA 2013 – RUKOMETNO LETO IMA SVOJ NASTAVAK NA JADRANU

Odmah zatim sledi već tradicionalni međunarodni turnir “Makarska 2013” (26.-30.jun), koji će i ove godine na Jadran dovesti na stotine mladih igrača i igračica, ne samo iz regiona, već iz čitave Evrope. Domaća organizatorska podrška oličena u ŽRK Hoteli Makarska, iz godine u godinu, radi dobar posao i predstavlja garant da u Hrvatsku vredi doći i igratii rukomet  i uživati u čarima mora u najbolje dobar godine – špicu turističke sezone.

ŠVEDSKO-CRNOGORSKA KOMBINACIJA ZA NEZABORAVNO LETO U BUDVI

Crnogorski reprezentativac Zoran Roganović već drugu godinu zaredom organizuje Z23 Kamp uz pomoć svojih prijatelja proslavljenih rukometnih imena, kako u švedskom Lundu, gde već godinama sa uspehom nosi dres lokalnog kluba, tako i u centru crnogorskog turizma – Budvi. Tako će biti i ove godine od 24. do 30. juna, kada će mladi rukometaši sa naših prostora imati priliku da ponešto nauče i od čuvene skandinavske škole rukometa, koju je prošle godine predvodilo i jedno od najvećih trenerskih imena u istoriji našeg sporta – Bengt Johanson. Nema sumnje da će Kamp potvrditi svoj prošlogodišnji kvalitet i ovosezonskoj ediciji…

eurofest_otvaranje“EUROFEST” ZOVE 21. PUT

Isto tako na Jadranu,nešto severnije, u slovenačkoj Izoli, već 21.godinu zaredom održava se “EUROFEST” – evropski rukometni festival,koji je u godinama iza nas,prevazišao čak i evropske okvire, pa obale Izole i Kopera često posećuju i mladi Afrikanci, Korejanci i drugi, koji učestvuju u inventivnom programu koji često nudi i doživljaj više (prošle godine se igrao veliki rukomet, a ove beach handball). Kombinacija zabave i rukometa na različitim podlogama u svim uzrasnim kategorijama, iz leta u leto na slovenačku obalu dovodi na stotine i stotine ekipa, a broj igrača i igračica, teško je i prebrojati.

medjugorje_utakmicaMEĐUGORJE I “GOLUB MIRA”

Kraj avgusta (21.-25.) je već godinama rezervisan za turnir u Međugorju. “8. Stanko Sivrić – SportPlus Kup2013” će i ovog leta dovesti u srce Hercegovine veliki broj timova, u sve u većem broju i one van Ex-Yu regiona, koji ne ostaju imuni na sjajno gostoprimstvo organizatora. Posebnu dimenziju samom takmičenju ove godine daće i nagrada “GOLUB MIRA” koji će najboljoj ekipi doneti i nagradu od 500 eura u sportskoj opremi. Pored takmičarskog značaja, boravak u Međugorje može imati i zabavni, kao i, religijski karakter, s obzirom da je reč o poznatom turističkom centru sa velikim brojem turističkih sadržaja.

RUKOMETNO LETO U BARSELONI – SAN ESTEVE „FESTA MAJOR“

Jedan od najuspešnijih rukometnih turnira u letnjem periodu u Španiji je decenijama već „FESTA MAJOR“ u seocetu nadomak Barselone, San Esteveu. I ove godine u julu, po 33. put, živopisno katalonsko selo ugostiće veliki broj ekipa iz čitave Evrope. S obzirom da je za nerukometno vreme predviđen obilazak Barselone, i ne čudi što veliki broj timova pohodi San Esteve…

SLOVACI ZOVU NA “SARIUS CUP”

Ako želite da svoju ekipu oprobate u konkurenciji ekipa iz centralne Evrope, a troškove učestvovanja svedete na razumnu meru, onda je za vas izbor “Sarius Cup” u slovačkom rukometnom centru – Prešovu. Petu godinu zaredom organizator zove ekipe sa naših prostora, očekuje se rušenje rekorda i gotovo trocifreni broj timova. Prešov nudi odlične uslove za ovakvu vrstu turnira, a organizator i dosta popusta, ako se ekipe prijave na vreme. Turnir se održava od 22. do 24. avgusta.

ISKORISTITE RUKOMETNO LETO, AKTIVIRAJTE SE I IZABERITE NAJBOLJE ZA SEBE

Možda vam se dopadne

1 komentar

razor 07/05/2013 - 20:06

A sta je sa“RASTIMO“ kampom?

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball