Hiperbarični oporavak Srpkinja pred EHF EURO 2012 - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Hiperbarični oporavak Srpkinja pred EHF EURO 2012

Hiperbarični oporavak Srpkinja pred EHF EURO 2012

zika.bogdanovic
0 komentar

U cilju da što spremnije dočekaju start Evropskog prvenstva i sve napore koje će iziskivati dvonedeljni turnir u našoj zemlji, reprezentativke su se podvrgle tretmanu u Specijalnoj bolnici za hiperbaričnu medicinu u Vrnjačkoj Banji:

– Ova vrsta tretmana je veoma korisna za lečenje bolesnih, al ii za zdrave ljude, čije aktivnosti iziskuju velike fizičke napore.  Kao rezultat imate povećavanje kapaciteta mišićnog tkiva, kao i fizičkih mogućnosti, generalno. Posle velikih fizičkih napora višestruko se skraćuje vreme oporavka, a korisno je i kod povreda mekih tkiva, veoma čestih u sportu, pogotovo, rukometu – rekla je Dr. Leposava Milićević, čije je sportsko poznanstvo sa članom UO RSS i trenerom golmanki, Dragicom Đurić, doprinelo da reprezentativke dobiju ovu vrstu skupog tretmana kao vid pomoći i podrške pred Evropsko prvenstvo.

– Drago nam je da možemo da pomognemo reprezentaciji u ovako važnom trenutku. Mnogi sportisti su koristili ovu metodu, kako u Beogradu, tako i ovde, u Vrnjačkoj Banji. – rekla je doktorka, kojoj se, kao i vlasniku bolnice, Miodragu Zajiću, ispred reprezentacije zahvalila Dragica Đurić:

– Drago nam je da možemo da iskoristimo tu privilegiju i priuštimo devojkama ovakvu vrstu oporavka, koja je veoma skupa. Zahvalni smo bolnici i doktorima, koji su nam izašli u susret – zaključila je legendarna golmanka, koja je u znak zahvalnosti doktorki Milićević poklonila majicu Evropskog prvenstva.

Reprezentativke su prošle kroz jedan od dva tretmana u trajanju od 70 minuta. I četvrtak popodne, iskoristiće se, kako bi devojke što spremnije dočekale start Evropskog prvenstva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball