Sladjana Pop-Lazić želi da pruži maksimum: "Nemamo šta da izgubimo" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sladjana Pop-Lazić želi da pruži maksimum: „Nemamo šta da izgubimo“

Sladjana Pop-Lazić želi da pruži maksimum: „Nemamo šta da izgubimo“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Standardna srpska reprezentativka na poziciji kružnog napadača, Slađana Pop Lazić, igraće svoje drugo Evropsko prvenstvo, nakon debija na EHF EURO 2010 u Danskoj i Norveškoj. Slobodan dan, u okviru koga su igračice imale tretman u hiperbaričnoj komori, bio je prošaran obavezama prema medijima i odmorom:

-Stigao nas je umor, jer smo u Aranđelovcu stvarno vredno radile sa kondicionim trenerom Njaradijem. Sada je intenzitet treninga smanjen, prvenstvo se približava, čekaju nas i test utakmice pred prvenstvo, a imamo i dosta obaveza van terena .

Meč sa Rumunkama u petak u Pančevu, biće idealna provera mogućnosti u ovom trenutku?

– To će biti pravi test da vidimo gde smo i kako smo trenirale ovih 10 dana. Videćemo šta možemo da popravimo, a šta je već sada na visokom nivou. Nadam se da će od Rumunije krenuti serija pobeda.

U prvom kolu narednog utorka, čeka vas Norveška…

– Svi znamo ko su i šta su. Trudićemo se da pružimo maksimum, a rezultat je teško prognozirati.

Najveća opasnost preti od najbolje svetske igračice, pivotmenke, Hajdi Loke. Kako je zaustaviti?

– Svih ovih dana radimo na tome. Andrea (Lekić) igra sa njom u klubu, zna njene kvalitete, govori nam šta da radimo, na koji način da je sprečimo da dođe u posed lopte, kada je gotovo nemoguće zaustaviti je.

Nisi stigla da odgledaš video Norvežanki, s obzirom da si tog dana dobila slobodno zbog svadbe najstarije sestre.

– Nisam, ali to me čeka ovih dana. Naravno da je potrebno znati određene segmente igre protivnika, ali ne volim da zamaram glavu previše rivalima. Najbitnije mi je da budem skoncentrisana i izvučem maksimum iz sebe. Kada je tako, onda video ne igra veliku ulogu. Nije bitno u koju stranu ti radi fintu, ako izađeš pravovremeno u duel i razbiješ napadača. To je to.

Čehinje i Ukrajinke su preostale protivnice u grupi…

– Čehinje su pokazale da su dobra ekipa, čim su pobedile Nemice u prošloj EHF nedelji. Neće nam biti lako, nisu za potcenjivanje. Nećemo da se štedimo ni u jednoj utakmici. Nemamo šta da izgubimo, nadamo se najboljem. Pozitivne smo.

Kada se povede priča o broju navijača u “Kombank Areni”, licitiranja su različita…

– Jako bih volela da imamo što veću podršku. Odlična je atmosfera na pripremama, zbijamo šale, saigračice mi kažu da sam tremu probila, budući da sam prošlog vikenda na svadbi sestre igrala pred 450 ljudi. Iskreno se nadam da ću u “Areni” igrati pred mnogo više naših navijača – u šaljivom tonu završava razgovor najbolja igračica Balkana prošle sezone u izboru posetilaca Balkan-Handball.com.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball