Gojun o povratku u Zagreb: Obrvan je zahtevan, traži savršenstvo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Gojun o povratku u Zagreb: Obrvan je zahtevan, traži savršenstvo!

PPD Zagreb nastavlja da vraća hrvatske internacionalne i da pravi mnogo jači tim za narednu sezonu. Nakon Čupića, Ivića i Muse, hrvatski šampion je postigao dogovor sa Jakovom Gojunom i Dinom Slavićem.

Gojun je sa Zagrebom potpisao dvogodišnji ugovor, počevši od leta 2021. godine. Vraća se u prestonicu svoje zemlje nakon bogate internacionalne karijere. Prethodnih šest sezona igrao je za Fukse Berlin, sa kojim će nastupiti na fajnal-foru EHF Lige Evrope.

-Pre svega želim zahvaliti upravi PPD Zagreba na pozivu. Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gde sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inostranoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvek cenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna ekipa sa Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sledeću sezonu, što mi se jako svidelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona, jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja ali ova ekipa ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznajem njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svestan sam svega i znam da svoje znanje želim preneti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje ‘na glavu’ idemo u nove pobede. – izjavio je Gojun.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *