Mogu li Makedonci do brejka u Zlinu? Česi se uzdaju u domaći teren - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Mogu li Makedonci do brejka u Zlinu? Česi se uzdaju u domaći teren

Mogu li Makedonci do brejka u Zlinu? Česi se uzdaju u domaći teren

zika.bogdanovic
0 komentar

Najbolji makedonski rukometaši će u Zlinu pokušati da urade nešto što je za 12 godina uspelo samo Rusima i Hrvatima – da pobede Češku na njihovom bunjištu. Četi Ivice Obrvana će u prilog ići i to što su novopečeni selektori, Danijel Kubeš i Jan Filip odlučili da podmlade reprezentaciju, malo planski, a malo i svojom voljom, s obzirom da su se i sami povukli iz nje, a da zbog povreda ne mogu da računaju na prvu zvezdu Filipa Jihu, kao ni Pavela Horaka.

Tako složeno, Česi nemaju sastav za velika dela, što je potvrdio i visok poraz u Šamberiju 25:41 od Francuza, koji su izneli uglavnom momci iz domaće lige. Domaćinstvo, međutim, nešto je sasvim drugo. Zlin će biti domaćin, hala koja će biti puna, 3.000 gledalaca.

– Pogrešno bi bilo nametati pritisak ovim momcima. Ne možemo im govoriti o presudnom meču kvalifikacija. Znamo i sami da momci iz domaće lige nisu spremni da igraju sa najboljim reprezentacijama, ali će to biti za dve-tri godine – reči su selektora Danijela Kubeša.

Poslednji meč na svom terenu, Česi su odigrali u Brnu prošlog juna, kada su eliminisali Srbiju 33:21 u kvalifikacijama za SP 2015.

Za duel koji počinje u 13.30, Ivica Obrvan računa na provereni sastav. Najbitnija odluka je vezana za drugog golmana. Petra Angelova će zameniti Nikola Mitrevski.

Sudije su Norvežani Kristiansen i Tosgard.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball