OLIMPIJSKI REKORDER: Nikola Karabatić prestigao Lavrova i ušao u legendu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan OLIMPIJSKI REKORDER: Nikola Karabatić prestigao Lavrova i ušao u legendu!

OLIMPIJSKI REKORDER: Nikola Karabatić prestigao Lavrova i ušao u legendu!

Marko Marjanović
0 komentar

Jedan od najvećih, ako ne i najveći svih vremena, postao je redorder po broju nastupa na Olimpijskim Igrama. U pobedi svoje reprezentacije nad Španijom, Nikola Karabatić odigrao je 36. olimpijski meč i tako prestigao legendarnog ruskog golmana Andreja Lavrova, koji je dugo drža rekord sa 35 utakmica.

Rođeni Nišlija debitovao je na najvećoj svetskoj smotri sporta još u Atini 2004. godine. Kao 20-godišnjak, bio je deo reprezentacije koja je nakon sedam pobeda u isto toliko duela, zastala u četvrtfinalu i ostala bez odličja. Već četiri godine kasnije u Pekingu, Nikola je prvi put stavio zlatnu medalju oko vrata, a uspeh je ponovljen i četiri godine kasnje u Londonu.

Predvođena svojim najboljih igračem, Francuska je bila blizu trećeg uzastopnog olimpijskog zlata pre pet godina u Riju, ali se isprečila Danska u finalu.

Peto uzastopno učešće vedete PSŽ-a na najvećoj svetskoj smotri sporta dugo je bilo pd znakom pitanja. Međutim, Karabatić se vratio na teren nakon devet meseci pauze i zaigrao za nacionalni tim, čiji su nastupi postali značajno bolji samim njegovim prisustvom u sastavu. „Trikolori“ su osvojili prvo mesto u grupi, i biće veliki favoriti u četvrtfinalnom meču sa Bahrainom. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball