GOAT: NIKO NIKADA KAO NIKOLA! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa GOAT: NIKO NIKADA KAO NIKOLA!

GOAT: NIKO NIKADA KAO NIKOLA!

Marko Marjanović
0 komentar

Devet meseci se oporavljao, spremao psihički pa fizički, želeo samo jedno. I uspeo je, sa nikada manjim procenjenim šansama. Nikola Karabatić je vratio Francusku na olimpijski tron, a sebe postavio na još jedan, ultimativni pijadestal individualnog dostignuća, koji ga nezvanično, ali apsolutno nedvosmisleno, čini najboljim svih vremena.

Podatak koji ovu ocenu čini nepobitnom činjenicom je sledeći: Nikola Karabatić je jedini igrač koji je najmanje tri puta osvojio Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Olimpijske Igre, a pritom je tri puta proglašen za najboljeg igrača planete od strane IHF-a. 

Rukometni gladijator rođen u Nišu je u dosadašnjem toku karijere napravio nešto nezamislivo u kolektivnom sportu. Kako stvari stoje, ne planira da se zaustavi, i ne bilo čudo da na leto 2024, nakon Igara u Parizu, još jednom pomeri granicu koja u ovom trenutku deluje nedodirivom za ostale, odnsono da svoju riznicu obogati četrtim peharima sa EP, LŠ i OI. Četiri Svetska prvenstva je već osvojio…

TROSTRUKI RUKOMETNI „GREN SLEM“ NIKOLE KARABATIĆA:

  • 3 puta šampion Evrope
  • 4 puta šampion sveta
  • 3 puta osvajač Lige šampiona
  • 3 puta Olimpijski šampion
  • 3 puta najbolji igrač sveta (IHF)

 

I još nešto… u 11 finala velikih takmičenja sa reprezentacijom, Nikola je izgubio samo jedno, i to upravo od Danske u Rio de Žaneiru. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball