Balkan-Handball.com

OVAKO JE GOVORIO REZIGNIRANI ŠOKA: Odluka HOO da ne idemo na Mediteranske Igre graniči se sa ludošću

Reprezentacija Hrvatske protiv Nemačke u utorak igra za polufinale Evropskog prvenstva u Danskoj. Rečenica na koju bi pre samo 15 dana reakcija bila „ma nemoj da me zezaš“, realnost je sa kojom se sa čuđenjem polako mire svi u rukometnoj Evropi. Prema rečima Pera Johansona, bilo bi to najveće iznenađenje u istoriji Evropskih prvenstava, a Šveđanin nije rekao ništa što ne odgovara istini.

Uistinu, podvig Nenada Šoštarića i njegovih devojaka, ma kako se završila utakmica sa Nemicama, vredan je divljenja. Izgubljen i stavljen ad-akta, ženski rukomet u Hrvatskoj doživeo je pravu renesansu kada nagoveštaja nije bilo.

Tvorac uspeha, popularni Šoka, godinama se borio za status ženske reprezentacije u sportskom svetu Hrvatske, ali i u samom Hrvatskom rukometnom Savezu. Samo pre dve godine, u opširnom razgovoru za Balkan-Handball.com, Šoštarić je bio rezigniran zato što je njegova selekcija skinuta sa spiska učesnica Mediteranskih Igara. Tada je Hrvatski olimpijski Odbor odlučio da na put krenu odbojkašice pre rukometašica.

  • Odluka Hrvatskog Olimpijskog Odbora da ne pošalje žensku rukometnu reprezentaciju u Taragonu se graniči sa ludošču. Umesto nas otišle su odbojkašice. Ne znam zašto obe nisu mogle da odu?

Procena je da nemate šta da tražite u borbi za Tokio?

  • Tako je bilo, sada kažu da misle drugačije. Išli bismo sa A selekcijom u Taragonu. To su sve mlade cure. Imali bi 5-6 utakmica i osvojili bi medalju. Ona bi bila vetar u leđa ženskom rukometu, ne veliki, ali mali vetrić da te podrži. Nažalost, tako su odlučili, na njihovu dušu, mi smo izgubili 6-7 jakih utakmica koje svakome puno znače.

Procena je očigledno bila pogrešna.

Pročitajte ceo intervju.

Sa Nenadom Šoštarićem na razne teme: Rukomet je način života

Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *