Balkan-Handball.com

Poslednji pokušaji da se spase rukomet u Bosni i Hercegovini

Zanimanje Evropske rukometne Federacije za „mrtvo more“ zvano bosanskohercegovački rukomet, alarmiralo je poslednju grupu ljudi koji žele našem sportu na prostoru države nesvakidašnjih talenata i odsustva logike.

Pod pretnjom suspenzijom rukometa u BiH, nacionalnih timova i klubova, okupio se entitetski savez Federacije BiH na čelu sa Asimom Šahmanom u Mostaru, a zaključak svega posle tročasovnog sastanka je da je održavanje sednice Skupštine RS BiH prvi i jedini korak na rešavanju konačnog problema. U tu svrhu biće kontaktiran i Rukometni savez Republike Srpske, kako bi se što pre, a svakako pre 20. avgusta, desilo „čudo“.

  • Očekujemo razumijevanje, određene olakšice i pomoć od državnih institucija kako bismo dobili poreski ID broj i potpisali reprogram za izmirenje nagomilanih dugovanja, koja prema nekim procjenama premašuju 3,5 miliona KM. Želimo da nam država pomogne u ovom problemu, koji nismo izazvali mi, nego neke prethodne strukture. Iako je realno teško biti optimista, ipak se nadamo da ćemo uspjeti. Bila bi bruka i sramota za državu da budemo suspendovani od jedne međunarodone organizacije – rekao je Šahman, a prenose nezavisne.com.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *