Predsednica UO RSS Milena Delić: Đerona zaslužio poverenje, za veći rezultat potrebno je vreme - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednica UO RSS Milena Delić: Đerona zaslužio poverenje, za veći rezultat potrebno je vreme

Predsednica UO RSS Milena Delić: Đerona zaslužio poverenje, za veći rezultat potrebno je vreme

zika.bogdanovic
0 komentar

Predsednica UO Rukometnog saveza Srbije Milena Delić dala je svoje viđenje učešća Srbije na SP 2023 na kome je osvojeno 11. mesto u razgovoru za zvanični sajt.

”Rukomet kao rukomet dobija na snazi i brzini i to je nešto što se meni lično ne sviđa. Interesantno jeste gledaocima, ali ne vidim mnogo tehničkih elemenata, lepote, osim većeg broja ”cepelina”. Sve drugo se svodi na trčanje i kontre. Mi ćemo morati da se razvijamo u tom pravcu, ali mislim da te zamerke što igramo „spor“ rukomet nisu u potpunosti na mestu. Pokazali smo da možemo da igramo brzo, ali i da ponekad taktički usporimo protivnika.”

Savez je jasan – rezultat Srbije nije veliki uspeh, ali nije ni neuspeh.

”Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga dok danas kada imamo padove u igri mi umemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu.”

Milena Delić posebno je istakla atmosferu u reprezentaciji.

”Srećna sam što svaki igrač sa zadovoljstvom dolazi da igra za reprezentaciju i da jedva čeka novo okupljanje. To nam je svima motiv da i mi budemo bolji kao institucija. Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osećaju svi.” Podrška kontinuitetu rada trenera – ključ za razvoj svih selekcija.

Toni Đerona ima podršku RSS.

”Tonija Đeronu sam zatekla kada sam izabrana na funkciju koju obavljam, ali zbog pandemije on nije imao puno prilike u prvih šest meseci da adekvatno radi. Potom su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gde smo na iznenađenje svih pobedili Francusku kod nas, a odigrali nerešeno u gostima i tada sam videla da je pored promena u ekipi van terena, Đerona uspeo da unapredi ekipu i na terenu zbog čega je zaslužio poverenje. Za svaki veći rezultat potrebno je vreme i čestim smenama se do njega ne može doći. Tako smo verovali i u Đorđa Teodorovića, isti pristup imamo i prema Urošu Bregaru.”

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball