Staš Skube pred SEHA F4: Nema puno boljih turnira na kojima možete igrati! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Staš Skube pred SEHA F4: Nema puno boljih turnira na kojima možete igrati!

Slovenački rukometni mag, Staš Skube, pokušaće da povede svoj Meškov Brest ka prvoj tituli šampiona SEHA Gazprom lige. Najbolji tim Belorusije je osam puta nastupao na završnim turnirima regionalnog takmičenja, ali nijednom nije uspeo da osvoji prvo mesto.

Za tako nešto, najpre će biti neophodno savladati PPD Zagreb u prvom polufinalu, koje je na programu u petak od 18.00.

Fenomenalni srednji bek Meškov Bresta imaće verovatno poslednju priliku da se sa ovim timom okiti lovorikama u SEHA ligi, pošto od naredne takmičarske godine prelazi u Lomza Vive Kielce.

-Ovo je jedan od najbokjih turnira u Evropi, jer vam je garantovano da će na njemu biti četiri ekipe jako visokog kvaliteta. Osećam da smo favoriti protiv PPD Zagreba, ali, kao što dobro znamo, na ovakvim turnirima svašta može da se desi. Pred nama je teška borba, koja će, po mom mišljenju, biti odlučena tek u poslednjim minutima. To znači da moramo biti maksimalno fokusirani tokom svih 60 minuta, ako želimo da slavimo na kraju – rekao je Staš Skube na pres konferenciji dan pre polufinalnih mečeva.

Novi trener Meškov Bresta, Dani Gordo, dobro je počeo svoj mandat. U četvrtfinalnom dvomeču, njegovi momci su dva puta pobedili snažni Eurofarm Pelister.

-Bili smo dobri protiv Eurofarm Pelistera, ali moramo biti još bolji ako želimo pobediti PPD Zagreb. Njihov roster je pun kvaliteta, sa puno iskusnih igrača. Igru baziraju na dobroj odbrani, što je njihova najveća snaga. Mislim da sva četiri tima imaju podjednaku šansu da osvoje titulu u Zadru – konstatovao je španski stručnjak. 

SUDAR REKORDERA: PPD Zagreb i Meškov Brest drugi put za finale

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *