Balkan-Handball.com

SVE NAJBOLJE OD GENERACIJE 1998: Četvrti turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu

Četvrti po redu međunarodni rukometni turnir “Rukomet je moja budućnost“ biće održan iod 14. do 17. aprila u Bugojnu. Kao i prošlih godina, uz pomoć Katarske rukometne Federacije, na ideju dugugodišnjeg trenera u Kataru, Asima Šahmana, koji je u Bugojnu napravio važne rukometne korake, ljubitelji rukometa u ovom delu Bosne i Hercegovine imaće priliku da vide sve najbolje što dolazi iz generacije 1998, koja ovog leta izlazi na međunarodnu scenu Evropskim prvenstvom u Hrvatskoj.

U četiri turnirska dana za pehar namenjen pobedniku boriće se selekcije Hrvatske, Slovenije, Poljske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Katara, Austrije, dok bi poslednji učesnik turnira, trebala da bude Srbija.

Aktivna će biti i generacija 2000, a mladi Katarci će u Bugojnu odigrati prijateljske mečeve sa vršnjacima iz Slovenije, kao i iz dva kantona Bosne i Hercegovine.

– Kao i prethodnih godina, namera nam je da turnir bude organizovan na visokom nivou, o čemu svedoče i imena učesnika. I ove godine ćemo na terenu imati sudije IHF ranga, zato što želimo da zadržimo rejting. Svake godine pokušavamo da i kvalitativno podignemo lestvicu, a drago nam je da se uvek pojavi neka nova ekipa, koja osveži turnir – kaže čovek bez koga bi organizacija turnira „Rukomet je moja budućnost“ bila nezamisliva, Asim Šahman.

Branilac pehara je reprezentacija Slovenije, koja je prošle godine briljirala u Bugojnu sa svojom generacijom 1996, koja se kasnije okitila srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *