Balkan-Handball.com

Veselin Vujović o pomoći države klubovima: Ništa neće napraviti ako daju 300-400.000 u dva-tri kluba. Ako krečite, onda krečite!

Već dugo najavljivana pomoć države koju bi najbolji klubovi trebalo da dobiju kako bi postali konkurentni za takmičenja u Evropi, bila je jedna od tema podcasta RUKOMETNA TVRĐAVA u kojoj je gostovao legendarni Veselin Vujović.

Kao i za sve, Vujović je imao jasno razmišljanje po ovom pitanju:

  • Ako toga ne bude, stvarno bih se razočarao u državu, sport i predsednika koji je obećavao tako neke stvari. Klubovima je potrebna pomoć, samo ne znam kako će to biti favorizovano. S pravom će se pitati Metaloplastika zašto mi ne dobijemo taj novac, ako ga dobiju Vojvodina, Crvena zvezda i Partizan. Istorijski klub, godinama stabilan ligaš i perjanica našeg rukometa. To može biti veliki kamen spoticanja za predsednika i Savez. Po meni treba podelili pomoć na ravne časti klubovima ili reći, projekti su u Beogradu Partizan ili Zvezda, ovamo Vojvodina. Dajte im po 2-3 miliona evra, imaju 3-4 godine da dovedu igrače i da znamo na čemu smo. Nećeš ništa postići ako daš 300-400 hiljada Partizanu i Vojvodini. Samo ćeš ih favorizovati na nacionalnom nivou. Sa tim parama u Evropi ne mogu ništa da naprave. Kao ona reklama „ako krećite, onda krećite“. Dajte im po 2-3 miliona pa neka pokupuju igrače ili podelite i Pazaru, Nišu, pa neka se snalazi ko kako može – rekao je Vujović.

CEO PODCAST

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *