Balkan-Handball.com

Vladan Matić podneo izveštaj: Rio ostaje naš cilj

Sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je danas u Hotelu M u Beogradu, a na 24. po redu sednici bio je sledeći dnevni red: aktivnosti reprezentativnih selekcija, takmičarske aktivnosti u prolećnom delu takmičarske 2013/2014, izveštaji o radu Republičkih registracionih centara i donošenje izmena i dopuna Uputstva o radu registracionih centara RSS.

U okviru programa „Rukomet, kultura i obrazovanje“ Rukometni savez Srbije narednu Skupštinu i Upravni odbor održaće u ustanovi Matice srpske u Novom Sadu, u utorak, 11. marta 2014. godine. Rukometni savez Srbije želi da skrene pažnju na kulturu i obrazovanje, kao i na značaj ove ustanove.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Vladan Matić, podneo je novi detaljniji izveštaj Upravnom odboru o učešću nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Danskoj.  Selektor seniora ponudio je i plan i program za aktivnosti koje slede, kao i za baraž utakmice sa Češkom.

„U narednom periodu imaćemo pripreme za kvalifikacione utakmice sa Češkom, a radiće se više i planu razvoja mlađih igrača, što podrazumeva da ćemo raditi sa kadetima i juniorima, na njihovoj obuci i pronalaženju igrača za seniorsku reprezentaciju.  U okviru EHF nedelje odigraćemo dve utakmice sa reprezentacijom Slovačke, jer one po stilu igre najviše odgovaraju Češkoj, dok se plan razvoja odnosi na trenažne centre, kojih će biti 4, a prvi je već u ponedeljak, 10.marta ove godine“, rekao je Vladan Matić, selektor muške rukomente reprezentacije Srbije, i dodao „Uveren sam da ova ekipa ima veliki potencijal, i ono što nam je cilj jeste Rio 2016, na čemu ćemo i raditi“, zaključio je Matić.

Muška seniorska reprezentacija Srbije utakmicu sa Slovačkom odigraće u nedelji EHF-a, 4.aprila u Zrenjaninu, a 5.aprila u Smederevu, dok su utakmice sa Češkom na programu 7/8.juna u Srbiji, a revanš je 14/15. juna u Češkoj.

Žensku seniorsku reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje utakmica sa reprezentacijom Švedske u kvalifikacijama za EP u Hrvatskoj i Mađarskoj, decembra ove godine. Utakmica sa Švedskom igra se 27.marta u Kragujevcu, a ulaz će biti besplatan.

PRESS SLUŽBA RSS

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *