Dobar otpor, ali poraz Celjana u Danskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Dobar otpor, ali poraz Celjana u Danskoj

Dobar otpor, ali poraz Celjana u Danskoj

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi meč u povratničkoj sezoni elitnog takmičenja, ekipa Celja odigrala je dosta dobro, ali nedovoljno da iznenadi favorizovani Olborg. Danski vicešampion slavio je na svom terenu 36:32 (20:17), u atraktivnoj „run and gun“ utakmici, čijim je čitavim tokom bio u prednosti. 

Poveo je tim Stefana Madsena sa pet razlike u ranoj fazi i nagovestio ubedljivu pobedu, ali se Celjani nisu dali protiv Mikela Hansena, Arona Palmarsona i skandinavske družine. Aleks Vlah je potvrdio dobru formu od početka sezone, postigao čak sedam golova u prvom poluvremenu i držao svoj tim u igri. 

Prvak Slovenije je u par navrata bio na minus dva i u drugom poluvremenu, poslednji put pri rezultatu 31:29, ali je onda serija domaćina od 4:0 rešila pitanje pobednika. 

Vlah sa osam i Marguč sa sedam bili su najefikasniji u gostujućem taboru, dok je Mikel Hansen povratak u Ligu šampiona, i debi u Olborgovom dresu kada je ovo takmičenje u pitanju, obeležio sa deset pogodaka, od toga sedam sa linije sedmerca. 

Cejljani naredne nedelje dočekuju Kil u Zlatorogu.

Aalborg Handball – Celje 36:32 (20:17)

Aalborg Handball: Gade 7 odbrana, Agefors 2 odrbane – Mikkel Hansen 10, Felix Claar 7, Kristian Bjørnsen 6, Benjamin Jakobsen 4, Lukas Sandell 4, Jesper Nielsen 2, Buster Juul 2, Aron Palmarsson 1.

Celje: Belkaied 4 odbrane, Gaberšek 2 odbrane Aleks Vlah 8, Gal Marguc 7, Tilen Strmljan 5, Patrik Martinovic 4, Matic Suholeznik 3, Ante Ivankovic 2, Tadej Mazej 2, Stefan Zabic 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball