Željko Babić o gostoprimstvu u Beogradu: Doživeo sam lepih trenutaka, ali... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Željko Babić o gostoprimstvu u Beogradu: Doživeo sam lepih trenutaka, ali…

Željko Babić o gostoprimstvu u Beogradu: Doživeo sam lepih trenutaka, ali…

zika.bogdanovic
0 komentar

Često izjave sa PRESS konferencija novinari mogu napisati i sami, jer liče jedna na drugu, ali emotivan nastup trenera beloruskog Meškova posle duela sa Partizanom, ostaće u sećanju. Pored kritike svojih igrača, koje je iznosio u neoficijalnom delu konferencije, iako je Meškov slavio u Beogradu, Babić je bio oduševljen gostoprimstvom srpskog vicešampiona:

– Moralna mi je obaveza da se zahvalim Partizanu i ljudima koji vode klub. Doživeo sam lepih trenutaka u sportu, ali ovo je gostoprimstvo iz srca, bez maski i pro forme. Osetio sam to u Beogradu, od srca im želim sve najbolje. Lepo mi je bilo i stvarno sam se dobro osećao. Imali smo sreću jer smo jači sastav individualno, to je na kraju bilo presudno. Partizan je taktički igrao dobro, strpljivo i dugo u napadu. Mi smo bili smešni u napadu, bez šuta spolja. Oni pri kraju nisu iskoristili igrača više, mi smo to iskoristili i napravili seriju. Partizan je na dobrom putu, treba ih podržati. Trebaju biti strpljivi. Ovo je primer kako treba biti.

Domagoj Sršen, igrač Meškova iz Bresta:

– Počeli smo solidno u odbrani, iako napad nije dobro išao. Igrači nisu bili koncentrisani. Čarapenka je dobro otvorio utakmicu. Dobro smo odigrali završnicu i uzeli bodove.

Aleksandar Brković, trener Partizana:

– Iako je Brest daleko iskusnija ekipa, imali smo šansu da duže ostanemo u egalu. Neiskustvo, dekoncetrancija, nepoznavanje situacije, to je sve shodno našem timu. Ne smemo momcima ništa da zamerimo. Trudili smo da odigramo što kvalitetnije. Donekle smo u tome uspeli. Nije lako igrati protiv igrača koji imaju momke koji su osvajala svetske medalje i igrali polufinala, poput Špilera i Vukića. Ne mogu da budem zadovoljan, jer nismo iskoristili čiste šanse. Nadam se da ćemo biti konkurentniji u svakom pogledu.

Lazar Kukić, igrač Partizana:

– Na početku smo imali dosta grešaka u odbrani, a napad je delovao dobro. Borili smo se do kraja, ali greške su nas odvele u poraz.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball